{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nađa Dizdarević: Tražiti oslobađanje svih šest članova "alžirske grupe "

F
1.2.2007. u 13:41
0
0
Nađa Dizdarević: Tražiti oslobađanje svih šest članova "alžirske grupe "
0
Nađa Dizdarević: Tražiti oslobađanje svih šest članova "alžirske grupe "
Nađa Dizdarević, supruga jednog od članova tzv. alžirske grupe, zatražila je od ministra pravde BiH Slobodana Kovača da američkoj vladi hitno uputi zahtjev za oslobađanje svih šest, a ne samo tri pripadnika ove grupe koji se već pet godina nalaze u zatvoru Gvantanamo.
Iako zahvalna ministru Kovaču na ranijoj odluci da traži oslobađanje trojice bh. državljana, Dizdarević smatra kako država BiH ima jednaku odgovornost za svih šest članova.

-Nije bilo nikakvog razloga za donošenjem odluke o samo trojici ljudi koji su bh. državljani, jer se sve odluke institucija BiH, pa i sama rezolucija Vijeća Evrope, odnose na svih šest rezidenata, navela je Dizdarević u svojoj molbi ministru Kovaču.

Ona očekuje od njega da poduzme sve potrebne aktivnosti i što prije uputi pismo u kojem će tražiti oslobađanje svih šest članova tzv. alžirske grupe koji, kako ističe, već predugo pate i čije porodice zaslužuju da konačno počnu bar donekle normalan život.

Vlasti BiH su u januaru 2002. predale snagama SAD-a, Muhameda Nešlea, Mustafu Ati Idiru, Budelu Hadža i Bumediana Lagdara. Članovi tzv. alžirske grupe su potom prebačeni u američku bazu Gvantanamo na Kubi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: