{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nacrti pravila iz radiokomunikacija upućeni u proceduru

F
29.12.2008. u 14:14
0
0
Nacrti pravila iz radiokomunikacija upućeni u proceduru
0
Nacrti pravila iz radiokomunikacija upućeni u proceduru
Vijeće Regulatorne agencije za komunikacije (RAK) odobrilo je na sjednici nacrte pravila iz radiokomunikacija te ih uputilo u proceduru javnih konsultacija.
Riječ je o Pravilu o planu namjene i korištenja radiofrekvencijskog spektra u BiH, Pravilu o radioopremi koja se može koristiti bez pojedinačnih dozvola za rad, Pravilu o fiksnim linkovima tačka-tačka, Pravilu o planu korištenja radiofrekvencijskog opsega 10,15 - 10,65 GHz za fiksne bežične pristupne sisteme, Pravilu o planu korištenja radiofrekvencijskog opsega 24,5 - 26,5 GHz za fiksne bežične pristupne sisteme i Pravilu o planu korištenja radiofrekvencijskog opsega 27,5 - 29,5 GHz za fiksne bežične pristupne sisteme.

Kako je saopćeno iz RAK-a, izrada ovih pravila rađena je u svrhu efikasnijeg upravljanja radiofrekvencijskim spektrom u BiH.

Nacrti pravila su dostupni na Internet stranici www.rak.ba. Komentari na predložene nacrte mogu biti dostavljeni u pisanoj formi RAK-u do 28. februara za sva pravila, osim Pravila o planu namjene i korištenja za koji je rok dostavljanja komentara 15. mart.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: