{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nacrti pravila iz radiokomunikacija upućeni u proceduru

F
29.12.2008. u 14:14
0
0
Nacrti pravila iz radiokomunikacija upućeni u proceduru
0
Nacrti pravila iz radiokomunikacija upućeni u proceduru
Vijeće Regulatorne agencije za komunikacije (RAK) odobrilo je na sjednici nacrte pravila iz radiokomunikacija te ih uputilo u proceduru javnih konsultacija.
Riječ je o Pravilu o planu namjene i korištenja radiofrekvencijskog spektra u BiH, Pravilu o radioopremi koja se može koristiti bez pojedinačnih dozvola za rad, Pravilu o fiksnim linkovima tačka-tačka, Pravilu o planu korištenja radiofrekvencijskog opsega 10,15 - 10,65 GHz za fiksne bežične pristupne sisteme, Pravilu o planu korištenja radiofrekvencijskog opsega 24,5 - 26,5 GHz za fiksne bežične pristupne sisteme i Pravilu o planu korištenja radiofrekvencijskog opsega 27,5 - 29,5 GHz za fiksne bežične pristupne sisteme.

Kako je saopćeno iz RAK-a, izrada ovih pravila rađena je u svrhu efikasnijeg upravljanja radiofrekvencijskim spektrom u BiH.

Nacrti pravila su dostupni na Internet stranici www.rak.ba. Komentari na predložene nacrte mogu biti dostavljeni u pisanoj formi RAK-u do 28. februara za sva pravila, osim Pravila o planu namjene i korištenja za koji je rok dostavljanja komentara 15. mart.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: