{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nacrt zakona o JMB na sjednici Vijeća ministara 10. jula

S
2.7.2013. u 20:01
36
10
Nacrt zakona o JMB na sjednici Vijeća ministara 10. jula
36
Nacrt zakona o JMB na sjednici Vijeća ministara 10. jula
Vijeće ministara BiH razmatrat će na sjednici zakazanoj za 10. juli Nacrt zakona o jedinstvenom matičnom broju (JMB), potvrdio je predsjedavajući Vijeća ministara Vjekoslav Bevanda.
"U Parlamentarnoj skupštini BiH već imamo dva prijedloga zakona o JMB, koji će ostati u proceduri. Sarađivat ćemo sa Parlamentom i sada imamo jednu nelogičnu stvar, jer će tri prijedloga zakona biti u Parlamentu, ali u svakom slučaju ne bježimo od toga", rekao je Bevanda za BHT1.

Nacrt zakona o JMB uvršten je danas na početak dnevnog reda sjednice koja će biti održana 10. jula. Vijeće ministara do sada je dva puta utvrđivao zakonske prijedloge kojima bi se riješilo to pitanje, ali oni nisu dobili podršku u Parlamentu.

Bevanda je dodao da je Vijeće ministara, od 26 tačaka iz Mape puta EU iz juna 2012., riješio 24 tačke i još je preostalo provođenje odluke Sejdić i Finci i dogovor o Koordinacionom mehanizmu prema EU.

"S obzirom da su to nulti prioriteti i da bez njih nema aktivacije Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, nadam se da će biti riješeni u skorije vrijeme", dodao je Bevanda.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: