{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nacrt zakona o internoj reviziji institucija BiH danas na Vijeću ministara

F
7.6.2007. u 10:15
0
0
Nacrt zakona o internoj reviziji institucija BiH danas na Vijeću ministara
0
Nacrt zakona o internoj reviziji institucija BiH danas na Vijeću ministara
Vijeće ministara BiH bi na današnjoj sjednici u Sarajevu trebalo da razmatra Nacrt zakona o internoj reviziji institucija BiH.
Predviđeno je i razmatranje Nacrta osnova za zaključivanje Osnovnog ugovora između Srpske pravoslavne crkve u BiH i države BiH.

Na dnevnom redu bi trebalo da se nađe i Informacija o stanju vanjske zaduženosti BiH s 31.12.2006. godine, Informacija o popisu stanovništva i stanova u BiH, te Informacija o pretrpanosti smještajnih kapaciteta u Odjeljenju pritvora Kazneno-popravnog zavoda poluotvorenog tipa u Sarajevu.

Vijeće ministara bi trebalo razmatrati i Izvještaj o stanju trgovine ljudima i ilegalnoj imigraciji u BiH i Izvještaj o provedbi Akcionog plana za borbu protiv trgovine ljudima i ilegalne imigracije u BiH za 2006. godinu, kao i Izvještaj predstavnika OSCE-a za slobodu medija o stanju slobode medija u BiH.

Trebao bi biti razmatran i zahtjev Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH za davanje mišljenja o Prijedlogu zakona o zabrani negiranja, minimiziranja, opravdavanja ili odobravanja holokausta, zločina genocida i zločina protiv čovječnosti čiji je predlagač poslanik Ekrem Ajanović.

Također, Vijeće ministara bi trebalo dati mišljenje i o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osiguranju depozita u bankama BiH koji je predložila poslanica Azra Hadžiahmetović, te Prijedlogu zakona o radu i zapošljavanju BiH čiji je predlagač poslanik Šemsudin Mehmedović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: