{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nacrt zakona o internoj reviziji institucija BiH danas na Vijeću ministara

F
7.6.2007. u 10:15
0
0
Nacrt zakona o internoj reviziji institucija BiH danas na Vijeću ministara
0
Nacrt zakona o internoj reviziji institucija BiH danas na Vijeću ministara
Vijeće ministara BiH bi na današnjoj sjednici u Sarajevu trebalo da razmatra Nacrt zakona o internoj reviziji institucija BiH.
Predviđeno je i razmatranje Nacrta osnova za zaključivanje Osnovnog ugovora između Srpske pravoslavne crkve u BiH i države BiH.

Na dnevnom redu bi trebalo da se nađe i Informacija o stanju vanjske zaduženosti BiH s 31.12.2006. godine, Informacija o popisu stanovništva i stanova u BiH, te Informacija o pretrpanosti smještajnih kapaciteta u Odjeljenju pritvora Kazneno-popravnog zavoda poluotvorenog tipa u Sarajevu.

Vijeće ministara bi trebalo razmatrati i Izvještaj o stanju trgovine ljudima i ilegalnoj imigraciji u BiH i Izvještaj o provedbi Akcionog plana za borbu protiv trgovine ljudima i ilegalne imigracije u BiH za 2006. godinu, kao i Izvještaj predstavnika OSCE-a za slobodu medija o stanju slobode medija u BiH.

Trebao bi biti razmatran i zahtjev Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH za davanje mišljenja o Prijedlogu zakona o zabrani negiranja, minimiziranja, opravdavanja ili odobravanja holokausta, zločina genocida i zločina protiv čovječnosti čiji je predlagač poslanik Ekrem Ajanović.

Također, Vijeće ministara bi trebalo dati mišljenje i o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osiguranju depozita u bankama BiH koji je predložila poslanica Azra Hadžiahmetović, te Prijedlogu zakona o radu i zapošljavanju BiH čiji je predlagač poslanik Šemsudin Mehmedović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: