{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Nacrt budžeta HNK-a je prevarantski"

F
18.3.2009. u 09:25
0
1
"Nacrt budžeta HNK-a je prevarantski"
0
"Nacrt budžeta HNK-a je prevarantski"
Foto: RTV Mostar
Usvojeni Nacrt budžeta HNK-a za 2009. godinu predstavlja "prevarantski", a ne budžet za "preživljavanje" kako ga premijer Srećko Boras voli nazvati u posljednje vrijeme, saopćeno je iz hercegovačko-neretvanskog Kantonalnog odbora SDP-a.
"Premijer već više puta javno konstatuje kako Kanton ima manjak od 30 posto prihoda u prva tri mjeseca, a potom Skupštini uputi nacrt koji je manji za 3 posto u odnosu na prošlogodišnji, pa se s pravom pitamo šta je cilj ovakve beskrupulozne finansijske prevare poslanika i korisnika budžeta.

Nacrt sam po sebi vrlo jasno pokazuje kako ova Vlada HNK vidi, ili bolje rečeno ne vidi vlastiti program za ublažavanje posljedica krize. U uslovima opšte recesije Vlada HNK-a u budžetu planira pomoć privredi u iznosu od 0.7 posto, a pomoć za proizvodnju hrane koju masovno uvozimo u iznosu od 0,8 posto ukupnog budžeta što je sramotno i za svaku osudu", stoji u saopćenju.

Iz ove stranke navode kako premijer mora shvatiti da nema moralne osnove za bilo kakav razgovor sa sindikatima, pa i o smanjenju plata, dok god ne smanji plate izvršnoj i zakonodavnoj vlasti, ukine ministarski dodatak od 30 posto na platu, rasproda novi vozni park, ukine troškove mobitela te zaustavi planirano zapošljavanje preko 100 novih uposlenika u administraciju koja je, kako su istakli, ionako prevelik teret za krhku privredu HNK-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: