|

Naći bolje projektno rješenje za priključenje naselja Hrasno Brdo na kružni tok

Naći bolje projektno rješenje za priključenje naselja Hrasno Brdo na kružni tok
0
F
FENA
6.3.2017. u 16:32
12
komentara
0

dijeljenja
Naći bolje projektno rješenje za priključenje naselja Hrasno Brdo na kružni tok
Izgradnja kružnog toka na dionici južne longitudinale u naselju Hrasno izazvala je negodovanje i proteste građana naselja Hrasno Brdo zbog, kako ističu, projektnog rješenja koje im onemogućava direktno uključivanje u pomenuti kružni tok.
Radna grupa, koju je formirao ministar saobraćaja KS Mujo Fišo u svrhu rješavanja ovog problema, danas je iskazala spremnost da se pokušaju naći bolja projektna rješenja koja bi zadovoljila potrebe mještana naselja i omogućila nastavak izgradnje ove saobraćajnice i kružnog toka.

S projektantom ove dionice sutra će biti održan sastanak i izlazak na teren kako bi se pokušalo, uz već planirana četiri priključka, naći rješenje i za ovaj dodatni direktni priključak iz ovog naselja, vodeći računa o prostornim mogućnostima i propisanim procedurama.

Predloženo je nekoliko mogućih rješenja ali se mora na licu mjesta vidjeti da li je i na koji način to izvodljivo zbog velike denivelacije terena planiranog kružnog toka i postojećih saobraćajnica.

"Nadamo se najboljem rješenju zbog građana ove mjesne zajednice i velikog broja motornih vozila koja se kreću ovim saobraćajnicama posebno u jutarnjim satima", istakao je Jasmin Milić, stručni savjetnik u općinskom odjeljenju za komunalne poslove.

Ministar Fišo je kazao da projekt jeste usvojen, prošao je javne rasprave, općina je dala građevinsku dozvolu, ali očigledno da zbog potreba stanovnika ovog naselja treba pokušati naći bolja rješenja.

Predstavnik građana naselja Hrasno Brdo Enver Zornić je istakao da ne žele ugroziti projekt izgradnje druge faze južne longitudinale, ali je prioritet da stanovnici naselja imaju priključak na gradsku saobraćajnicu, što im se predloženim rješenjem oduzima i usmjerava ih na magistralni put prema Vracama, a to je za njih, kako naglašavaju, neprihvatljivo, saopćeno je iz Press službe KS.

Sastanku Radne grupe su, uz resornog ministra, prisustvovali predstavnici Direkcije za ceste KS, Zavoda za planiranje razvoja KS, Općine Novo Sarajevo i Mjesne zajednice ovog naselja.
Prijavi grešku


Komentari (12)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...