{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Načelnik Semir Efendić posjetio istanbulsku općinu Beyoglu

25.3.2013. u 13:23
0
16
Načelnik Semir Efendić posjetio istanbulsku općinu Beyoglu
0
Načelnik Semir Efendić posjetio istanbulsku općinu Beyoglu
Semir Efendić i Ozcan Tokel
Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić nalazi se u posjeti partnerskoj Općini Beyoglu u Istanbulu, gdje se susreo sa zamjenikom načelnika Općine Ozcanom Tokelom.
Razgovarano je o proširenju saradnje dvije općine, koja je započela u decembru prošle godine, kada je delegacija Novog Grada, koju je predvodila predsjedavajuća Općinskog vijeća, Edina Gabela, posjetila Beyoglu. Beyoglu je centralna općina Istanbula u kojoj živi oko 250.000 stanovnika i jedna je od najrazvijenijih u Republici Turskoj.

Prilikom ovog susreta, Općina Novi Grad dobila je zvanični poziv da učestvuje na Festivalu kulture koji organizuje Općina Beyoglu u junu ove godine, a razgovarano je i o posjeti delegacije ove partnerske općine Novom Gradu i Sarajevu, koja bi trebala biti upriličena u drugoj polovini ove godine.

"Planirano je da se tom prilikom organizuje susret privrednika dvije općine, sa ciljem uspostave tješnje saradnje, promoviranja mogućnosti investiranja u razvojne kapacitete Novog Grada, kao i otvaranja turskog tržišta za kompanije iz Novog Grada, ali i iz cijele Bosne i Hercegovine. Inače načelnik Općine Beyoglu - Istanbul, Ahmed Misbah Demircan je jedan od najpopularnijih političara u Republici Turskoj, odmah poslije premijera Republike Turske, Recepa Tayyipa Erdoğana, a zanimljivo je da je veoma mlad, sa otprilike 30 godina, postao načelnik jedne od najznačajnijih općina u ovoj zemlji. Moram istaći da Novi Grad Sarajevo uživa veliku podršku načelnika Demircana, koju ćemo nastojati iskoristiti u cilju razvoja naše općine, ali i unapređenja prijateljskih odnosa naših naroda", riječi su načelnika Efendića.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: