Nije im prijavljeno
526

Načelnik sektora uniformirane policije KS: Državljani Srbije su pravili incidente prije turnira

M. G.
Načelnik Sektora uniformirane policije kantonalne Uprave policije Džafer Hrvat (Foto: Screenshot)
Načelnik Sektora uniformirane policije kantonalne Uprave policije Džafer Hrvat (Foto: Screenshot)
Načelnik Sektora uniformisane policije kantonalne Uprave policije Džafer Hrvat govorio je sinoć o incidentu koji se desio tokom dječijeg malonogometnog turnira na Ilidži u kojem je jedna osoba iz Srbije zadobila povrede nožem.

Hrvat je, govoreći u emisiji Polis na TVSA rekao je ono što je policiji prijavljeno jeste incident koji se desio na teritoriji općine Ilidža, na što su odreagovali.

"Odnosno osigurali smo adekvatan odgovor u skladu sa zakonom, te identifikovali i lišili slobode 10 lica. Pod nadzorom Tužilaštva ćemo u potpunosti rasvijeliti taj događaj", rekao je Hrvat.

Dodao je da jeste zabrinjavajuće da je zbunjena javnost zato što se u startu plasiraju jednostrane informacije koje imaju možda različite motive i da je potrebno da se odmah na početku čuje i duga strana.

"Mi smo u dokumentovanju ovog incidenta došli do informacija da je bilo još incidenata koji su prethodili tome koji su pravili državljani Srbije koji su bili učesnici turnira ali nama to nije prijavljeno, dakle naknadno smo došli do informacije", dodao je Hrvat.

Podsjetimo, grupa mladića je u hotelu Hills na Ilidži u subotu fizički napala grupu iz Beograda s namjerom da im uzmu zastavu na kojoj je pisalo "Zvezdara".

Tom prilikom jedna osoba je zadobila lakše povrede nanesene nožem, a zbog incidenta je uhapšeno 10 osoba.