Niko ih nije pitao
1.1k

Načelnik Osman Ćatić: Ne dolazi u obzir da Konjic preuzme 500 migranata

R. D.
Načelnik Ćatić u razgovoru s mjeptanima Bradine
Načelnik Ćatić u razgovoru s mjeptanima Bradine
Održana je danas sjednica Općinskog vijeća Konjic, na kojoj su podržani napori načelnika Osmana Ćatića vezani za rješavanje problema premještanja migranata iz Bihaća u Konjic, a podržan je i zaključak skupštine i vlade HNK.

"Općina Konjic ostaje opredijeljena da pomogne i bude akter u svim aktivostima u koje će biti uključno više općina s područja Bosne i Hercegovine. Tim ljudima treba pomoći, idu i praznici, vidimo i u kakvom se stanju oni nalaze. Pozivam ovim putem i druge općine da se uključe", kazao je za Klix.ba Osman Ćatić, načelnik Konjica.

Bradina za smještaj migranata ne dolazi u obzir, odlučni su u Konjicu, tu je škola, naseljeno mjesto, a kasarna je posve otvoren i neuslovan objekat.

"Ne dolazi u obzir da mi preuzmemo 500 ljudi. Konjic će preuzeti manji broj, ali ako se uključi 30 načelnika, to i dođe na svaku općinu po 30 ili 40 ljudi, to se da kontrolisati. Općina treba da odabere gdje će biti lokacija za smještaj.

Nikakve komunikacije s višim nivoima vlasti nije bilo, kaže nam Ćatić, uz obrazloženje da je odabran posve pogrešan i neuslovan objekat te da lokalne vlasti niko nije konsultovao, ali ni kantonalno rukovodstvo.