Tešanj
0

Načelnik ne želi intervenisati pri zapošljavanju

FENA
Fuad Šišić
Fuad Šišić
Novoizabrani načelnik Općine Tešanj Fuad Šišić zbog velikog broja zahtjeva građana za intervenciju pri zapošljavanju, štampao je javno saopćenje koje je dostavljeno svim ustanovama i preduzećima na području te općine.

“Na samom početku mog mandata imam veliki broj zahtjeva građana za intervencije radi zaposlenja, što u cjelosti razumijem. Ipak, moja pozicija zahtjeva na prvom mjestu da poštujem zakon, da brinem o stanju na općini i građanima i da budem pravedan pri odlučivanju. Stoga, ja ne mogu davati pojedinačne preporuke s pozicije općinskog načelnika – imenom i prezimenom za zaposlenje jer iako je to potrebno u konkretnim zahtjevima, ja ne znam u kakvom su socijalnom stanju drugi koji isto tako trebaju posao”, navodi Šišić.

Naobičan način komunikacije s građanima Šišić je kompletirao preporukom, za koju kaže da je “univerzalne naravi".

"Molim sve koji su u prilici da upošljavaju radnike da uz poštivanje zakonom propisanog postupka uposlenja i potrebnih stručnih kompetencija, da se pri konačnoj odluci sagleda socijalno stanje porodica kandidata koji traže posao. Posebno bih molio, da se braniocima BiH i članovima njihovih porodica da prednost. Svi zajedno možemo našu zajednicu učiniti pravednijom, a time i boljom nego što ona jeste. Stoga je važno da damo prednost pravednim, umjesto sebičnim kriterijima", kaže se u javnom pozivu kojeg je građanima i privrednim subjektima na području općine Tešanj uputio novi načelnik Fuad Šišić.