{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Načelnik Matuško: Energično se protivimo koridoru kroz Neum

F
9.5.2012. u 12:30
4
53
Načelnik Matuško: Energično se protivimo koridoru kroz Neum
4
Načelnik Matuško: Energično se protivimo koridoru kroz Neum
U vezi sa razgovorom o izgradnji zaštićenog cestovnog koridora kroz Neum, dužine 5,5 km, koji bi u potpunost bio zatvoren, bez mogućnosti odvajanja, ograđen žicom, uz senzore i videonadzor, oglasio se načelnik općine Neum Živko Matuško koji se usprotivio ovakvom prijedlogu.
"Energično se protivimo izgradnji spomenutog cestovnog pravca koji bi dijelio područje općine Neum na dva dijela na najvitalnijem dijelu njenog zaleđa. Znači, Hrvatska je na neumskom području podjeljena na dva dijela, pa i Neum treba podjeliti na dva dijela. Podržavamo izgradnju autoceste koja bi išla cijelim rubnim dijelom općine Neum, a to je već odavno poznati dio projekta Jadransko – jonske autoceste", rekao je Matuško.

"Tražili smo od mjerodavnih tijela vlasti da o ovim pitanjima sudjeluju i odlučuju i neumske vlasti, ali nažalost, nije bilo odgovora. Zato nas više žalosti ovakvo neodgovorno ponašanja najviših tijela vlasti u BiH prema Neumu. Ne želimo da se s našim teritorijem trguje i da se dovodi u kontekst izgradnja cestovnog koridora s rješavanjem graničnog spora na našem području: pitanje vrha poluotoka Kleka, te Velikog i Malog školja.

Tražimo od hrvatskih predstavnika u svim tijelima vlasti u BiH da nas zaštite, da nam pomognu, da se očituju o ovom problemu. Nemojte šutjeti! Vašu šutnju ne razumijemo. Razni budući putni pravci jednostavno bi nas djelili, parcelirali, podijelili i getoizirali. Ne želimo živjeti u getu. Postoje i drugi načini da jug Hrvatske ne bude prometno izoliran. Zašto se naši stavovi ignoriraju? Je li se neko plaši naše istine? Ako smo ljudi s granice, zašto se s nama graničarima ne razgovara? Mi ćemo koristiti sve legalne i legitimne načine borbe da ovaj neumski prostor, koji je ekološki izrazito ugroženo područje, sačuvamo za nas i naše potomke, i sve one koji će ovdje živjeti. Još jednom ističemo, želimo razvijati dobru saradnju s našim susjedima, Dubrovnikom i Metkovićem, jer stjecajem okolnosti djelimo Republiku Hrvatsku na dva dijela", saopćio je načelnik općine Neum Živko Matuško.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: