BiH
1.8k

Načelnik Kalesije Sead Džafić se odrekao plate, novac dijeli sugrađanima

Piše: A. K.
Foto: Neon TV
(Foto: Neon TV)
Nedavno izabrani načelnik Općine Kalesija Sead Džafić u četverogodišnjem mandatu odlučio je raditi bez naknade, odnosno svoju načelničku platu u iznosu od 2.485,76 KM dijeliti svojim sugrađanima kojima je finansijska pomoć potrebna.

Nakon što je dobio prvu načelničku platu, odlučio je da je podijeli svojim sugrađanima. Prvih 800 KM otišlo je u ruke Elvira Čajtinovića za nova invalidska kolica, a 500 KM je izdvojeno za Osnovnu školu u Kalesiji i to za nabavku stola za stoni tenis.

Dva učenika i dva studenta s područja ove općine dobili su po 100 KM, dok je ostali dio plate odvojen za osobe u stanju socijalne potrebe.

"Biznisom se bavim od 1988. godine, a veoma sam skroman čovjek. Nalazim se u sredini gdje ljudi teže žive i jednostavno humanost je preovladala u meni i na ovakav način sam se odlučio pomoći onima kojima je pomoć zaista potrebna. Nisam prvi koji nešto ovakvo radi, ali jesam jedan u nizu", kazao je Džafić za Klix.ba.

Džafić ističe da će se do kraja četverogodišnjeg mandata odricati novčane naknade, odnosno načelničke plate.

"Obećao sam da ću svoju platu tokom cijelog mandata dijeliti sugrađanima i svoje obećanje ću i ispuniti. Novac će biti dodjeljivan najsiromašnijoj porodici te najboljem osnovcu, srednjoškolcu i studentu, onima koji dobro uče, a iz siromašnih porodica su", istakao je Džafić.

Prijedloge za dodjelu donacija načelniku Džafiću dostavljaju predstavnici mjesnih zajednica koje djeluju na području općine Kalesija.

Također, svi oni koji se nalaze u stanju socijalne potrebe i kojima je potreban ovakav vid pomoći mogu se obratiti službama Općine Kalesija.