Načelnik Kaknja proslavio Dan općine i Armije RBiH s taksistima, a ne s političarima

Piše: E. M./Klix.ba
15.4.2019. u 14:29
31
86
Načelnik Kaknja proslavio Dan općine i Armije RBiH s taksistima, a ne s političarima
31
1/5 Foto: Klix.ba
2/5 Foto: Klix.ba
3/5 Foto: Klix.ba
4/5 Foto: Klix.ba
5/5 Foto: Klix.ba
Općina Kakanj danas proslavlja svoj rođendan, a umjesto u kancelariji s političarima, mladi načelnik Aldin Šljivo rođendansku tortu povodom Dana općine i Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine izrezao je na haubi taksi vozila u društvu taksista koji su ujedno bili i pripadnici vojske.
Šljivo je kazao kako su taksisti oni ljudi koji od jutra do mraka vrijedno rade, ispunjavaju obaveze prema općini te vrijednim radnom osiguravaju egzistenciju sebi i porodicama.

"Ovo su velike patriote. Svi prisutni na štandu su bili borci Armije RBiH. Zato sam jutros s njima izrezao rođendansku tortu povodom Dana općine Kakanj i Dana Armije RBiH", rekao je načelnik Općine Kakanj Aldin Šljivo.

Rođendanskom tortom počastio je i vrijedni kolektiv radionice "Zagrljaj" Kakanj u kojoj osam lica s invaliditetom vrijedno radi i osigurava sebi egzistenciju proizvodeći osvježivače zraka za automobile. Rođendanskom tortom su počašćeni i dežurni u službi za pružanje hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kakanj.

Svečani doručak načelnik je priredio za vatrogasce u kakanjskom vatrogasnom domu, a posebnu poruku načelnik Šljivo je uputio sugrađanima koji žive van svog zavičaja.

"Na ovaj svečani dan - 15. april, Dan općine Kakanj, kada s ponosom ističemo svoj kakanjski zavičajni identitet, posebne pozdrave upućujem Kakanjcima i Kakanjkama koji danas žive daleko od svoje rodne grude, svoje djedovine i svog zavičaja. Neki su otišli usljed nesretnih ratnih okolnosti, neki su otišli poslije rata 'trbuhom za kruhom'. Ma gdje bili danas oni su naši i uvijek će to biti. Duboko žalim za njima i upravo njima upućujem posebne želje za dobrim zdravljem s nadom i željom da se što više i češće vraćaju u svoj Kakanj, na svoju djedovinu, kada god im se ukaže prilika", rekao je Šljivo.


Komentari (86)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: