BiH
0

Načelnik Hadžić s mladim nogometašima "Novog Grada"

FENA
Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Damir Hadžić susreo se danas sa 41 dječakom i stučnim vođstvom Fudbalskog kluba "Novi Grad", koji su na turniru u Mađarskom Kapošvaru osvojili tri medalje.

Fudbalski klub "Novi Grad" s osvojene dvije zlatne i jednom srebrnom medaljom vratio se iz Mađarske sa Youth football festivala i to s tri generacije 1998., 1999. i 2000. godištem.

Sve tri generacije su bile u finalu, dok su stariji zabilježili ubjedljive pobjede 1999. i 1998. godište, dok je generacija 2000. bila drugoplasirana, saopćeno je iz Općine Novi Grad.

"U ime Općine i osobno iskreno čestitam djeci, roditeljima i stručnom vođstvu na postignutom uspjehu uz želje da osvojite još mnogo medalja i priznanja u daljim natjecanjima. Osiguranjem osnovnih uvjeta neophodnih za normalan rad i sportske opreme, te načinom treniranja omogućava se mladim generacijama da postižu odlučne rezultate u sportu. Na ovaj način naši najmlađi su predstavili svoj rad i talenat, te Sarajevo i cijelu BiH i eminentim stručnjacima pokazali kakav fudbal igraju djeca", kazao je načelnik Hadžić.

On je obećao da će Općina i dalje raditi na osiguranju sportskih terena i objekata.

Direktor Fudbalskog kluba "Novi Grad" Fadil Aganspahić zahvalio se na dosadašnjoj pomoći ove Općine u osiguranju uvjeta za rad i održavanja treninga članova FK "Novi Grad".