Općina Novi Grad
72

Načelnik Efendić upriličio prijem za reprezentativca BiH Rijada Sadikua

Klix.ba
Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić i pomoćnik načelnika za obrazovanje, kulturu i sport Hamdija Dizdar upriličili su prijem za kadetskog reprezentativca Bosne i Hercegovine Rijada Sadikua i njegovog oca Sadika.

Sedamanaestogodišnji kapiten FK Sarajevo stanovnik je općine Novi Grad i jedini je nogometaš iz Sarajeva koji nastupa za reprezentaciju BiH U-17.

Prilikom susreta, načelnik Efendić je mladom nogometašu čestitao na dosadašnjem uspjehu i poželio mu sreću u budućem radu. Istakao je da je fudbalska reprezentacija jedan od najboljih promotera istinskih vrijednosti našeg grada i države, te dodao da Općina Novi Grad, kroz različite projekte daje punu podršku razvoju sporta i sportskih talenata.

Rijad je jedini reprezentativac BiH do 17 godina, koji će igrati na dva evropska prvenstva. Na Evropskom kadetskom prvenstvu u Azerbejdžanu, održanom prošle godine bio je najmlađi član, a ove godine je kapiten selekcije, koja će predstavljati našu zemlju na EP u Hrvatskoj.

"Načelnik općine čiji sam stanovnik ukazao mi je veliku čast što je izdvojio vrijeme za naš današnji susret. Ovaj mladi čovjek pridaje važnosti uspješnim talentima, kroz izdvajanje sredstava za stipendiranje uspješnih sportista, izgradnju dvorana i drugih sportskih terena, poput sportske dvorane 'Srce' u Buča Potoku, zatim terena u Centru 'Safet Zajko', čime je omladini osigurao prostor za trening i rekreaciju. U svakom smislu ova lokalna zajednica podržava omladinu i daje punu podršku sportu i obrazovanju" izjavio je Sadiku.

Svoju karijeru počeo je u Školi fudbala Novi Grad sa svojih sedam godna, a 2013. godine prešao je u FK Sarajevo.

"Jedini sam dječak iz Sarajeva koji nastupa za reprezentaciju U 17. Najvažnija karika mog razvoja u ovoj vrsti sporta definitivno je FK Novi Grad, gdje sa djecom rade kvalitetni treneri i mislim da je to najbolja stepenica u gradu Sarajevu za daljnji razvoj mladog igrača", kaže Rijad i dodaje: "U Akademiji FK Sarajevo imamo izvrsne uslove za rad, kvalitetne trenere i sve ono što je potrebno da bilježimo dobre rezultate i napredujemo. Lično sam doživio najveći napredak u svojoj karijeri u protekle dvije godine i nadam se da će ova sezona biti trofejna za nas, poput prethodne dvije".