{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Načelnik Efendić ugostio delagaciju grada Istanbula

31.7.2017. u 18:54
3
39
Načelnik Efendić ugostio delagaciju grada Istanbula
3
Delegacija grada Istanbula predvođena zamjenikom gradonačelnika Istanbula Ismailom Hakki Turuncom i firme Istanbulskog vodovoda (ISKI) sa direktorom Fatihom Turanom i saradnicima posjetili su Općinu Novi Grad Sarajevo gdje ih je ugostio načelnik Semir Efendić.
Posjeta je upriličena nakon potpisivanja memoranduma o saradnji između firme ISKI i KJKP Vodovod i kanalizacija koji bi trebao pomoći sarajevskom vodovodu u rješavanju problema sa vodsnabdijevanjem.

Također, puštene su u rad četiri pumpe koje su donacija istanbulskog vodovoda, instalirane u izvorištu Bačevo, koje će osigurati dodatnih 200 litara vode u sekundi za grad Sarajevo.

Vrijednost donacije je oko milion maraka, a s obzirom na to da firma ISKI snabdijeva vodom 17 miliona stanovnika Istanbula i jedna je od četiri najveće na svijetu u toj oblasti riječ je o veoma važnoj uspostavi saradnje između istanbulskog i sarajevskog vodovoda.

"Prilikom današnjeg susreta načelnik Efendić zahvalio je prijateljima iz Turske na pomoći koju pružaju našoj zemlji, a s obzirom na to da je načelnik Efendić jedan od kopredsjednika Unije gradova i općina turskog svijeta (TDBB), istakao je da je u jednom dijelu pripreme ovog projekta bila uključena i organizacija TDBB", saopćeno je iz Općine Novi Grad.

Iz Općine Novi Grad navode da je Istanbul ranije imao slične probleme sa vodosnabdijevanjem tako da oni imaju velika iskustva kada je u pitanju rješevanje tih problema.

Potpisivanjem memoranduma obavezali su se da će u narednom periodu pomoći sarajevskom Vodovodu da napravi master plan rješvanja problema vodosnabdijevanja što je neophodno kako bi se u glavnom gradu BiH u potpunosti riješio taj problem.

Nakon posjete Novom Gradu za delegaciju iz Republike Turske upriličen je i prijem kod gradonačelnika Sarajeva Abdulaha Skake u Gradskoj vijećnici.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Opravdavate li blokade saobraćajnica zbog previsoke cijene goriva?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: