|

Načelnik Bosanskog Petrovca: Migracioni centar ne smije biti izgrađen u Medenom Polju

Načelnik Bosanskog Petrovca: Migracioni centar ne smije biti izgrađen u Medenom Polju
26
S
D. Be.
20.8.2019. u 09:38
25
komentara
26

dijeljenja
Načelnik Bosanskog Petrovca: Migracioni centar ne smije biti izgrađen u Medenom Polju Dejan Prošić (Foto: RTRS)
Načelnik opštine Bosanski Petrovac Dejan Prošić izjavio je da migracioni centar ne smije biti izgrađen u Medenom Polju na području ove opštine i da će se boriti da taj prijedlog Vlade Unsko-sanskog kantona ne bude realizovan.
Prošić je najavio da će sutra o tome u Banjoj Luci razgovarati sa članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, navodeći da na sastanku očekuje i ministre u Vladi Republike Srpske, te predstavnike federalnih opština Drvar, Glamoč i Bosansko Grahovo.

"Očekujem pozitivne zaključke i rješenja za našu lokalnu zajednicu. U ovoj borbi su nas već podržali i iz SNSD-a i iz SDA. Imamo obećanje da ovo pitanje neće biti delegirano Vijeću ministara, već da će se tražiti drugi modaliteti. Vjerujem u to, inače ćemo morati da se borimo i drugim sredstvima protiv izgradnje migracionog centra u našoj opštini", rekao je Prošić za "Glas Srpske".

On je podsjetio da niko od nadležnih u opštini Bosanski Petrovac nije bio konsultovan kada je lokacija Medeno Polje predlagana za smještaj migranata.

Opštinsko vijeće Bosanski Petrovac usvojilo je u subotu, 17. augusta, rezoluciju kojom od Vlade Unsko-sanskog kantona zahtijeva da odustane od prijedloga da centar za migrante bude smješten u Medenom Polju ili slijedi blokada magistralnog puta prema Bihaću, a najavljena je i spremnost da čak stanovnici napuste svoj grad i upute se ka EU.
Prijavi grešku


Komentari (25)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...