{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Načelnici Tuzle i Zenice u Vladi FBiH

S
10.1.2008. u 14:59
0
0
Načelnici Tuzle i Zenice u Vladi FBiH
0
Načelnici Tuzle i Zenice u Vladi FBiH
Premijer Federacije BiH Nedžad Branković sa federalnim ministrima pravde Feliksom Vidovićem i prostornog uređenja Salkom Ophođašem primio je danas načelnike općina Tuzla i Zenica Jasmina Imamovića i Husejina Smajlovića sa saradnicima.
Tema sastanka, u čijem radu je učestvovao i sekretar Vlade Federacije BiH Ismet Trumić, bila je zakonska regulativa koja se odnosi na principe i uvjete za uspostavu gradova u Federaciji BiH, saopćeno je iz Ureda za informisanje Vlade FBiH.

Zaključeno je da se u što skorije vrijeme organizira sastanak predstavnika Saveza općina i gradova Federacije BiH i Vlade Federacije BiH koji bi rezultirao dogovorom o zajedničkom i sveobuhvatnom Programu aktivnosti, sa utvrđenom dinamikom i rokovima za pripremu određenih propisa, odnosno izmjena i dopuna već postojećih zakona koji se odnose na organizaciju lokalne samouprave.

Predstavnici Vlade FBiH očekuju sa ovog sastanka mišljenja i prijedloge o Prednacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnoj službi koji bi poslužili u definiranju konačnih, što konstruktivnijih rješenja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: