BiH
0

Načelnici FBiH zainteresirani za multidisciplinarne studije

FENA
Mirko Pejanović
Mirko Pejanović
U Neumu je u u petak završen dvodnevni rad Skupštine Saveza općina i gradova Federacije Bosne i Hercegovine.

Skupštini su prisustvovali načelnici i predstavnici općina i gradova FBiH, kao i mnogobrojni partneri i gosti.

Predstavnici Fakulteta političkih nauka i Ekonomskog fakulteta u Sarajevu bili su pozvani da ovom skupu predstave zajednički postdiplomski studij ''Menadžment u razvoju lokalnih zajednica'', saopćio je Odjel za odnose s javnošću Ekonomskog fakulteta.

''Ovaj studij se kao multidisciplinarni studij razvio u saradnji Ekonomskog fakulteta i Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu. Namijenjen je onima koji su aktivni u organima lokalne zajednice i javne uprave, bilo da su to entiteti, kantoni, opštine ili niži nivoi, kao i svim studentima koji planiraju svoju radnu karijeru u organima lokalne samouprave'', kazao je dekan Fakulteta političkih nauka u Sarajevu prof. dr. Mirko Pejanović, prilikom predstavljanja studija na ovom skupu.

Predstavnici lokalnih zajednica pokazali su veliko interesovanje za ovaj program.

Najavljeni su njegovo predstavljanje u pojedinim lokalnim zajednicama i skori razvoj novih multidisciplinarnih specijalističkih programa kreiranih po potrebi lokalne samouprave.

U prvu generaciju studija ''Menadžment u razvoju lokalnih zajednica'' upisalo se 30 studenata, među kojima je nekoliko načelnika.

Studij je počeo svečanim otvaranjem 10. januara ove godine.