Glasači je podržali
53

Načelnica Drvara Dušica Runić proglasila pobjedu, tvrdi da je propao pokušaj njenog opoziva

G. M.
Dušica Runić (Foto: Twitter)
Dušica Runić (Foto: Twitter)
Načelnica općine Drvar Dušica Runić (SNSD) proglasila je pobjedu na današnjem referendumu na kojem se glasalo o njenom opozivu sa te funkcije.

Protiv njenog opoziva, prema preliminarnim podacima, glasalo je oko 56 posto birača koji su izašli na referendum.

Runićeva je u izjavi Srni istakla da je "ova pobjeda višestruka i dokaz da pripadaju najvećoj i najorganizovanijoj političkoj partiji na području BiH".

"Ova pobjeda je dokaz da građani Drvara ali i šire vjeruju u ozbiljnu i odgovornu politiku jer su se sa druge strane našle sve pojedinačne političke partije i izgledalo je da smo ovu bitku dobili sami protiv svih", rekla je Runić.

Ona je dodala da su, prema preliminarnim rezultatima, prebrojana sva biračka mjesta, a razlika je oko 300 glasova.

Prema njenim riječima, na redovnim biračkim mjestima izašlo je 2.906 birača, od kojih je protiv opoziva bilo 1.621, što je oko 56 posto. U Drvaru su sva biračka mjesta zatvorena na vrijeme, a izlaznost do 19 sati bila je 51,6 posto.

Iz Komisije za sprovođenje postupka opoziva načelnika općine Drvar Dušice Runić kažu da je današnji referendumski proces u Drvaru protekao bez problema.

Inicijativu za opoziv pokrenulo je devet od ukupno 17 odbornika. Za opoziv Runićeve glasali su odbornici iz političkih stranaka SP, DNS, SNS FBiH, HDZ 1990 i Klub nezavisnih odbornika.