{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Na Zmajevcu u Sarajevu u toku ekshumacija posmrtnih ostataka mlađe osobe

19.9.2018. u 12:11
2
16
Na Zmajevcu u Sarajevu u toku ekshumacija posmrtnih ostataka mlađe osobe
2
Na Zmajevcu u Sarajevu u toku ekshumacija posmrtnih ostataka mlađe osobe
Na lokalitetu Zmajevac u sarajevskoj općini Stari Grad u toku je ekshumacija pod nadzorom Tužilaštva BiH. Na navedenoj lokaciji pronađeni su posmrtni ostaci, nakon čega je lokacija policijski osigurana i otpočela je ekshumacija pod nadzorom istražitelja državnog tužilaštva.
"Na lokalitetu Zmajevac, općina Stari Grad, od jutarnjih sati vrši se ekshumacija koju nadgleda i koordinira istražitelj Posebnog odjela za ratne zločine Tužiteljstva BiH. Na navednoj lokaciji, prilikom izvođenja radova, pronađeni su posmrtni ostaci, nakon čega je lokalitet osigurala policija kako bi se proveo proces ekshumacije te utvrdio identitet osoba kojima pripadaju navedeni posmrtni ostaci", saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Navodi se da je vještak sudske medicine, nakon preliminarnog pregleda, potvrdio je da se radi o koštanim fragmentima tijela osobe mlađe životne dobi.

Za sada nema informacija niti indicija o mogućem identitetu osoba čiji su ostaci pronađeni, tako da će se identitet utvrđivati u daljem postupku, tijekom obdukcije i putem DNK analize.

U procesu ekshumacije sudjelovali su vještak sudske medicine, predstavnik Instituta za nestale osobe BiH, radnici angažirani na iskopavanju posmrtnih ostataka, kao i policijski djelatnici MUP-a KS koji su osiguravali lokaciju.

Proces ekshumacije koordinirao je i nadgledao istražitelj Posebnog odjela za ratne zločine.

Uposlenici Posebnog odjela za ratne zločine, gotovo svakodnevno sudjeluju u procesima ekshumacija i potraga za posmrtnim ostacima nestalih osoba diljem Bosne i Hercegovine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: