{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Na Zlatištu se planira gradnja sportskih terena, trim staze, šetnice...

7.7.2015. u 15:46
43
75
Na Zlatištu se planira gradnja sportskih terena, trim staze, šetnice...
43
Na lokalitetu Zlatišta iznad Sarajeva planira se izgradnja sportsko-rekreativnog kompleksa.


Ovaj lokalitet danas su posjetili predsjedavajući Općinskog vijeća Centar doc .dr. Nedžad Ajnadžić i vijećnik Eso Tucaković.

Ajnadžić je naglasio da mu se dopada ideja o izgradnji sportsko-rekreativnih sadržaja na navedenom prostoru koji je većinom u vlasništvu Općine Centar.

"Vjerujem da će i Općinsko vijeće i načelnik Dževad Bećirević podržati ovaj projekt u budućnosti kako bi on postao jedan od dobrih, važnih i razvojnih iskoraka na teritoriji općine Centar, a za dobrobit naših građana", naglasio je Ajnadžić.Inicijativu za izgradnju sportsko-rekreativnog parka na lokalitetu Zlatišta uputili su stanovnici Mjesne zajednice Soukbunar, a prema riječima Tucakovića, realizacija projekta bi imala višestruki značaj.

"Već odavno postoji inicijativa da se dio platoa Zlatišta pretvori u sportsko-rekreativni park gdje bi izgradili teniska igrališta, nogometne i košarkaške terene, trim stazu, šetnicu... Posjetioci bi tu također mogli učiti i o našoj historiji. Na Zlatištu imamo rimske iskopine, austro-ugarske građevine i rovove iz odbrambeno oslobodilačkog rata 1992-1995. Većina ovog lokaliteta se nalazi u vlasništvu Općine i preostaje jedan mali dio zemljišta kojeg treba otkupiti kako bi napravili pristupni put. Vjerujem da ćemo i to riješiti na zadovoljstvo svih", kazao je Tucaković.Vlasnik zemljišta preko kojeg bi se gradio pristupni put Muamer Nanić istakao je da nema ništa protiv prodaje zemljišta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: