Kanton Sarajevo
0

Na željezničko-cestovnom prijelazu Reljevo bit će postavljen uređaj za regulisanje saobraćaja

S. Š.
Mjesto gdje će biti postavljen uređaj za osiguranje cestovnog prijelaza Reljevo
Mjesto gdje će biti postavljen uređaj za osiguranje cestovnog prijelaza Reljevo
U srijedu, 19. aprila, bit će pušten u rad novi automatski uređaj za osiguranje željezničko-cestovnog prijelaza Reljevo u Sarajevu.

"Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine obavještavaju javnost da će u srijedu 19.04.2023. godine, u 11 sati pustiti u rad automatski uređaj za regulisanje saobraćaja sa svjetlosno-zvučnom signalizacijom i polubranicima na željezničko- cestovnom prelazu Reljevo, Općina Novi Grad, u km 246+837 željezničke pruge Šamac - Sarajevo – Čapljina, odnosno, na mjestu ukrštanja pruge i ceste u Reljevskoj ulici", saopćili su iz Željeznica FBiH.

Podsjećamo da su Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine 22.03.2023. godine u Tuzlanskom kantonu pustile u rad nove automatske uređaje za regulisanje saobraćaja na pet prelaza (dva u Živinicama i tri u Lukavcu).

Za ovaj projekat automatske zaštite  šest prelaza u nivou na mreži pruga Željeznica FBiH, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine osigurala je dva miliona KM.   Puštanje u rad ovih modernih uređaja, doprinijet će povećanju sigurnosti u odvijanju željezničkog i cestovnog saobraćaja i podići nivo sigurnosti na željezničko-cestovnim prelazima.

Svi učesnici u saobraćaju dužni su poštovati postavljenu cestovnu i željezničku signalizaciju na mjestu ukrštanja u nivou željezničke pruge i ceste.