Policijska zabilješka
2

Na vozilu Vlade Rogića (CIK) pričinjena manja šteta, on zadobio višestruke prijelome

D. Be.
Foto: E. H./Klix.ba
Foto: E. H./Klix.ba
Član Centralne izborne komisije BiH Vlado Rogić prošle subote je doživio saobraćajnu nesreću na području Širokog Brijega, a za Klix.ba je potvrđeno da je došlo do, kako su nam rekli u policiji, samoslijetanja vozila.
"Dana 23.07.2022. godine u 18:50 sati, u mjestu Privalj (Široki Brijeg) dogodila se prometna nezgoda (samoslijetanje) s manjom materijalnom štetom u kojoj je vozač Vlado Rogić (59) iz općine Grude zadobio tjelesne ozljede te je isti kolima hitne pomoći prevezen u SKB Mostar", naveli su.

Na pitanje da li je Rogić bio pod utjecajem nedozvoljenih supstanci prilikom upravljanja vozilo, iz Uprave policije MUP-a ZHK nam je rečeno da je u sklopu redovne procedure od istog uzet uzorak krvi i poslan na vještačenje radi utvrđivanja eventualnog prisustva alkohola u organizmu.

Rogiću su dijagnosticirani višestruki prijelomi kostiju, a zatim je došlo i do dodatnih zdravstvenih komplikacija zbog čega je nekoliko dana proveo u induciranoj komi. Na svu sreću, prije dva dana zdravstveno stanje se počelo popravljati.