{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Na Visočici tokom vikenda 10.000 turista

F
31.5.2006. u 16:16
0
0
Na Visočici tokom vikenda 10.000 turista
0
Na Visočici tokom vikenda 10.000 turista
Više od 10.000 stranih i domaćih turista tokom vikenda posjeti arheološki lokalitet brda Visočice, gdje traju iskopavanja na Bosanskoj piramidi Sunca, kazao je za FENU izvršni direktor Fondacije "Arheološki park: Bosanska piramida Sunca" Mario Gerussi.
Turisti dolaze iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, ali je uz bh. dijasporu, zabilježena velika posjeta i stranih turista. Kako ističe Gerussi, Visočicu su do sada obišli posjetioci iz Kanade, SAD-a, Japana, Švedske, Austrije i Njemačke.

Za nekoliko dana Fondacija će dobiti i oficijelnu turističku agenciju, a riječ je Sol Azuru, koja će uskoro definirati svoju ponudu zainteresiranim domaćim i stranim turistima.

Kako je rečeno FENI iz ove agencije, u organizirane obilaske arheoloških lokaliteta u Visokom bit će uključen i profesionalni tim vodiča, koji se trenutno nalaze na specijaliziranoj obuci za tu vrstu turističke ponude.

Agencija će nuditi jednodnevne ili dvodnevne aranžmane posjete Visokom, uz mogućnost organiziranog smještaja, a ponuda će biti prilagođena svim zahtjevima turista.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: