{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Na Vilsonovom šetalištu prezentirana postavka "Ekogalerije Novo Sarajevo"

F
15.12.2007. u 14:48
0
0
Na Vilsonovom šetalištu prezentirana postavka "Ekogalerije Novo Sarajevo"
0
Na Vilsonovom šetalištu prezentirana  postavka "Ekogalerije Novo Sarajevo"
Vilsonovo šetalište
Na lokalitetu Vilsonovo šetalište u Sarajevu danas je upriličena prezentacija postavke "Ekogalerija Novo Sarajevo" u okviru koje će do ponedjeljka biti postavljen ekoštand WILS (skraćenica za Vilsonovo šetalište) i organizirane radionice za posjetioce.
Postavka sadrži više od 30 autentičnih eksponeta nastalih kao proizvod rada umjetnika i članova sarajevskog ekoudruženja "Neolit".

Rezultat je to i suradnje "Neolita" s pojedinim umjetnicima i stručnjacima, te različitim naučnim institucijama i organizacijama.

Eksponati predstavljaju kulturno-historijsko i prirodno nasljeđe kao dio okoliša, atrakcije i tradicije.

Projekt "Ekogalerija Novo Sarajevo" podržali su Općina Novo Sarajevo i Ministarstvo obrazovanja i nauke KS, a projekt ekoštand WILS podržali su federalno Ministarstvo okoliša i turizma, Ministarstvo obrazovanja i nauke KS i Komisija za mlade Skupštine KS.

Neolit je ekoudruženje osnovano 2005. godine u Sarajevu. Misija tog ekoudruženja je očuvanje i unaprijeđenje životnog okoliša, okolinskog upravljanja, održivog razvoja i svijesti o zaštiti čovjekove okoline, kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa kao dijela okoliša kvaliteta i kulture življenja, te demokratije i demokratskog društva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: