|

Na Vilsonovom šetalištu prezentirana postavka "Ekogalerije Novo Sarajevo"

Na Vilsonovom šetalištu prezentirana postavka "Ekogalerije Novo Sarajevo"
0
F
FENA
15.12.2007. u 14:48
0
komentara
0

dijeljenja
Na Vilsonovom šetalištu prezentirana  postavka "Ekogalerije Novo Sarajevo" Vilsonovo šetalište
Na lokalitetu Vilsonovo šetalište u Sarajevu danas je upriličena prezentacija postavke "Ekogalerija Novo Sarajevo" u okviru koje će do ponedjeljka biti postavljen ekoštand WILS (skraćenica za Vilsonovo šetalište) i organizirane radionice za posjetioce.
Postavka sadrži više od 30 autentičnih eksponeta nastalih kao proizvod rada umjetnika i članova sarajevskog ekoudruženja "Neolit".

Rezultat je to i suradnje "Neolita" s pojedinim umjetnicima i stručnjacima, te različitim naučnim institucijama i organizacijama.

Eksponati predstavljaju kulturno-historijsko i prirodno nasljeđe kao dio okoliša, atrakcije i tradicije.

Projekt "Ekogalerija Novo Sarajevo" podržali su Općina Novo Sarajevo i Ministarstvo obrazovanja i nauke KS, a projekt ekoštand WILS podržali su federalno Ministarstvo okoliša i turizma, Ministarstvo obrazovanja i nauke KS i Komisija za mlade Skupštine KS.

Neolit je ekoudruženje osnovano 2005. godine u Sarajevu. Misija tog ekoudruženja je očuvanje i unaprijeđenje životnog okoliša, okolinskog upravljanja, održivog razvoja i svijesti o zaštiti čovjekove okoline, kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa kao dijela okoliša kvaliteta i kulture življenja, te demokratije i demokratskog društva.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.