{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Na usaglašavanju prijedlog smanjenja plata poslanicima

S
4.11.2009. u 11:20
0
2
Na usaglašavanju prijedlog smanjenja plata poslanicima
0
Na usaglašavanju prijedlog smanjenja plata poslanicima
Inicijativa poslanika SDP-a Denisa Bećirovića da se na današnjoj sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH razmatra prijedlog zaključaka o smanjenju plata i naknada poslanicima i delegatima u Parlamentarnoj skupštini BiH, nije dobila potrebnu većinu glasova i upućena je Kolegijumu ovog doma na usaglašavanje.
Prijedlogom Bećirovićevih zaključaka bilo je predviđeno smanjenje plata za 30 odsto poslanicima i delegatima u stalnom radnom odnosu, a svim poslanicima i delegatima poslanički paušal bio bi smanjen za 50 odsto.

Bećirović je predlagač i zaključaka o ukidanju naknada poslanicima i delegatima za regres, učenje stranih jezika, dnevnica za putovanja u inostranstvo i učešće u svim parlamentarnim komisijama.

Prema usvojenom dnevnom redu, Predstavnički dom razmatraće Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o krivičnom postupku BiH, kojim se Sudu BiH omogućava da manje složene predmete ratnih zločina prepusti sudu na čijem području je počinjeno krivično djelo.

Poslanici će razmatrati i Prijedlog zakona o opštoj bezbjednosti proizvoda, te Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o nadzoru nad tržištem BiH.

U prvom čitanju pred Predstavničkim domom naći će se veći broj zakonskih prijedloga, među kojima i Prijedlog zakona o duvanu BiH, te Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Javnom radiotelevizijskom sistemu BiH.

Predstavnički dom danas bi trebalo da donese odluku i o Poslovniku o radu nezavisnog odbora, kao nezavisnog tijela policijske strukture BiH, čije je usvajanje uslov za pristupanje izboru rukovodilaca u policijskim agencijama BiH za pozicije kojima su istekli mandati.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: