Za kraj i početak mandata
436

Na tržnom centru u Sarajevu istaknuta zahvalnica Abdulahu Skaki i poruka podrške Benjamini Karić

A. B.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Danas se na velikom led ekranu na sarajevskom tržnom centru SCC na Marijin Dvoru pojavila zanimljiva zahvalnica sada već bivšem gradonačalniku Sarajeva Abdulahu Skaki, ali i poruka podrške novoj gradonačelnici Benjamini Karić.

"Hvala Vam za sve Abdulah Skaka. Sretno u nastavku Vašeg rada", piše na zahvalnici koja se pojavila uz fotografiju bivšeg gradonačelnika.

Skaka je zvanično jučer predao svoju dužnost novoizabranoj gradonačelnici Sarajeva Benjamini Karić (SDP) čime je okončan njegov mandat.

Osim zahvalnice Skaki, na ekranu SCC-a se pojavila i njena fotografija uz poruku dobrodošlice.

Poruka dobrodošlice Benjamini Karić (Foto: Klix.ba)
Poruka dobrodošlice Benjamini Karić (Foto: Klix.ba)

Za sada nisu poznati autori ovih reklama kojima su upućene najljepše želje Skaki u daljem radu, a gradonačelnici poželjena sreća u vođenju gradske uprave.

Skaka je od 2017. godine izabran za gradonačelnika Sarajeva i tokom četverogodišnjeg mandata realizovao je nekoliko značajnih projekata za grad među kojima se posebno izdvaja revitalizacija Trebevićke žičare, zatim, organiziranje EYOF-a 2019., pokrenuo je rekonstrukciju Bistričke stanice te otvorio kultno mjesto Sarajlija - Vidikovac.

Zahvalnica Abdulahu Skaki (Foto: Klix.ba)
Zahvalnica Abdulahu Skaki (Foto: Klix.ba)

Osim toga, kako je i često isticao fokus mu je bilo isticanje turističkog potencijala Sarajeva pa je tako organizovao i tri uzastopne novogodišnje noći uz doček sa regionalnim muzičkim zvijezdama.

U svojim ranijim izjavama Skaka je kazao da se ponosi načinom kako je vodio Sarajevo te da je zahvalan na podršci građanima ističući da se nada da će nova gradonačelnica nastaviti dalje gdje je on stao.