BiH
10

Na Trgu oslobođenja u Sarajevu postavljeno 15 novih klupa

Klix.ba
Na Trgu oslobođenja-Alija Izetbegović danas su radnici preduzeća Park počeli sa ugradnjom petnaest novih, modernih, višenamjenskih parkovskih klupa.

Nove parkovske klupe postavljene su na mjesta starih, dotrajalih i dijelom oštećenih klupa.

Uklanjanje starih klupa izvršeno je prošle sedmice, kao i betoniranje podloga za nove klupe koje su danas ugrađene. Osim na mjestima dosadašnjih klupa i dvije nove klupe za odmor postavljene su uz iscrtanu šahovsku plohu, kao i uz po jedna uz stazu na dijelu Trga prema autobuskom stajalištu.

Postavljanje novih klupa finansirala je Općina Stari Grad, a izvođač radova je preduzeće Park. Inače, nove, moderne višenamjenske klupe novi su proizvod preduzeća Park i po ugledu na evropske metropole, ovakve parkovske klupe oplemenile su prostor za odmor i rekreaciju i omogućavaju građanima da više vremena provode na zelenim površinama, te mjestima za šetnju i odmor.

Parkovske moderne klupe osim toga mogu biti korištene i kao reklamni i prostor za oglašavanja sa obje strane naslona, te na vidljivoj površini sjedišta.

Na svim klupama postavljenim na Trgu oslobođenja-Alija Izetbegović, s bočne strane istaknut je logo preduzeća Park i Općine Stari Grad, a one će osim ljepšem izgledu starogradskog trga, omogućiti građanima da ugodno provode vrijeme u prirodnom ambijentu.