Na Dan nezavisnosti BiH
2.9k

Na svečanom otvorenju podzemne garaže na Baščaršiji pjevat će Hanka Paldum

E. Sk.
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Povodom uspješnog završetka četiri kapitalna projekta, a među njima i izgradnje podzemne javne garaže, te proslave 1. marta, Dana nezavisnosti BiH, Općina Stari Grad najavljuje svečani program na višenamjenskom trgu prekoputa Vijećnice.
Svečanost je najavljena u nedjelju, 1. marta u 12 sati, a sve koji odluče tog dana doći na višenamjenski trg očekuje bogat i sadržajan program.

Planirano je da se na velikoj bini postavljenoj na trgu prikaže film o izgradnji četiri kapitalna projekta, podzemna garaža i višenamjenski trg u ulici Avdage Šahinagića, sportska sala za OŠ "Edhem Mulabdić", rekonstrukcija Doma zdravlja Stari Grad i administrativnog sjedišta Stari Grad. Zvaničnim otkrivanjem ploče sa imenima investitora, Općine Stari Grad i kreditora, Saudijskog fonda za razvoj, podzemna garaža će i zvanično početi s radom, a parking će tog dana biti besplatan za sve građane.

Simbolično, najveći projekti koji su realizovani u općini Stari Grad bit će predstavljeni na jedan od najznačajnijih datuma u historiji BiH, 1. mart, Dan nezavisnosti.

Brojni privrednici iz Starog Grada, ali cijelog Sarajeva odlučili su učestvovati u ovoj svečanosti degustacijom svojih proizvoda za građane. Oni koji tog dana dođu na trg uživat će u brojnim delicijama, kako slanim tako i slatkim. Za ljubitelje kafe pobrinut će se kompanija Vispak koja će za ovu priliku točiti kafu iz džezve za Ginisa.

Pripremljen je i bogat kulturno-zabavni program, a goste na trgu zabavljat će kraljica sevdaha Hanka Paldum koja iz sebe ima 45 godina neprikosnovene muzičke karijere i KUD "Baščaršija", naše najstarije društvo s tradicijom dugom 73 godine. Program će direktno prenositi Hayat TV.