Djeca su bogatstvo
30

Na susretima blizanaca u Banjoj Luci 60 braće i sestara

Piše: M. T.
(Foto: Klix.ba)
U organizaciji Udruženja porodica sa četvero i više djece u Banjoj Luci je deseti put održano druženje blizanaca, koje je okupilo oko trideset parova.

Nataša Pajić kaže da je biti majka blizanaca velika sreća, ali i velika odgovornost.

“Sada je to već manja odgovornost jer su malo odrasli, ali dok su bili mali nije bilo lako. Zahvaljujući pomoći roditelja mog muža i mojih izgurali smo nekako, dječaci su sad porasli, ali kad se vratim u taj period, sve je tako brzo prošlo. I naravno, kad god bi jedan zaplakao odmah bi se javio drugi, ali bili su dobre bebe“, ponosna je Nataša.

Predsjednik udruženja “4+” Jovan Radovanović kaže da je cilj manifestacije promovisanje nataliteta i podsticanje rađanja i da je održavanje ovih susreta zapravo poteklo na inicijativu novinara.

"Mi smo, vjerovali ili ne, tu ideju dobili od vašeg kolege novinara i ona je, kao što vidite, postala tradicionalna. Suština je da se ukaže na to da su djeca veliko bogatstvo i da bez njih nema nastavka života. Pokušavamo da porodicu stavimo na prvo mjesto koje joj i pripada", naglasio je Radovanović.

Načelnica Odjeljenja za društvene djelatnosti grada Banja Luka Natalija Trivić je rekla da grad radi na unapređenju pronatalitetne politike, koja se odnosi i na višečlane porodice.

”I ove godine iz budžeta grada su izdvojena sredstva za vještačku oplodnju koja će moći da dobiju svi bračni parovi koji su se prijavili, a ispunjavaju tražene uslove”, navela je Trivić.

Ove godine grad je za potrebe finansiranja vještačke oplodnje predvidio 107.000 maraka.