{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Na suđenju Naseru Oriću završeno ispitivanje zaštićenog svjedoka "O1" iz Beograda

8.3.2016. u 11:13
10
60
Na suđenju Naseru Oriću završeno ispitivanje zaštićenog svjedoka "O1" iz Beograda
10
Na suđenju Naseru Oriću završeno ispitivanje zaštićenog svjedoka "O1" iz Beograda
Foto: Arhiv/Klix.ba
Na današnjem ročištu Naseru Oriću pred Sudom BiH, koji se tereti za ubistva trojice civila srpske nacionalnosti tokom 1992. godine na području Srebrenice i Bratunca, završeno je ispitivanje zaštićenog svjedoka Tužilaštva "O1" iz Beograda.
Ispitivanje zaštićenog svjedoka "O1" koje je započeto na ročištu 27. februara, završeno je danas ispitivanjem i odbrane i tužilaštva.

"Danas smo završili ispitivanje svjedoka 'O1' i mi ali i Tužilaštvo. Na slijedećem ročištu bit će ispitivan drugi svjedok", kazala je za Klix.ba Lejla Čović, advokatica Nasera Orića.

U svom svjedočenju zaštićeni svjedok "O1" kazao je kako je vidio daje Naser Orić ubio tri srpska zarobljenika u selima Zalazje, Kunjerac i Lolići, koja se nalaze u okolini Srebrenice.

Odbrana optuženog Orića je pokušala osporiti kredibilitet svjedoka pokazujući dokument iz kaznene evidencije u kojoj se navodi da je 11 puta osuđivan. Prema braniteljici Lejli Čović, svjedok je pravosnažno presuđen za lažno prijavljivanje, prevare, nanošenje teških tjelesnih povreda, zloupotrebu prava i socijalnog osiguranja i tako dalje.

Odbrana je osporavala i navode svjedoka da je bio pripadnik ABiH. Nakon što je svjedok rekao da mu je komandir bio Alija Muškić, Odbrana je priložila dokaz da taj čovjek nije bio pripadnik ABiH.

Današnjem suđenju prisustvovale su žene iz Udruženja "Majke Srebrenice", kao i nekoliko Orićevih suboraca. Nastavak suđenja zakazan je za 22. mart 2016. godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: