|

Na Skupštini KS danas o Zakonu o koncesijama i sanaciji GRAS-a i ViK-a

Na Skupštini KS danas o Zakonu o koncesijama i sanaciji GRAS-a i ViK-a
0
F
FENA
30.10.2019. u 08:23
9
komentara
0

dijeljenja
Na Skupštini KS danas o Zakonu o koncesijama i sanaciji GRAS-a i ViK-a
Izmjene i dopune Zakona o koncesijama u Kantonu Sarajevo, koje između ostalog obuhvataju usklađivanje odredbi postojećeg Zakona o koncesijama sa zakonom u FBiH, trebalo bi da budu razmatrane sjednici Skupštine Kantona koja je najavljena za danas.
Ministar privrede KS-a Haris Bašić kazao je da su izmjenama precizirana resorna ministarstva za predmete koncesije, oblasti iz njihovog resora, kao i donošenje propisa kojim će se utvrditi način i kriteriji definisanja javnog dobra, te otvaranje registra imovine koja ima karakter javnog dobra.

"Znatno su skraćeni rokovi za poduzimanje radnji u postupcima dodjele koncesije, kao i rok početka korištenja", zaključio je ministar Bašić.

Na dnevnom redu najavljene sjednice je i Informacija o realizaciji mjera za sanaciju i reorganizaciju KJKP GRAS te Informacija Uprave KJKP Vodovod i kanalizacija za posljednja tri mjeseca.

Zastupnici će također, između ostalog, razmatrati Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnoj službi, Prijedlog odluke o proširenju djelatnosti Javne ustanove "Bosanski kulturni centar Kantona Sarajevo" na djelatnost obrazovanja odraslih te Prijedlog odluke o osnivanju Javne ustanove Kantonalni stambeni fond Sarajevo.
Prijavi grešku


Komentari (9)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...