BiH
0

Na sjednici Vlade HNK o prostornom uređenju, ribarstvu, koncesijama...

FENA
Sjednica Vlade HNK (Foto: FF PIXMOS)
Sjednica Vlade HNK (Foto: FF PIXMOS)
Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona na današnjoj sjednici u Mostaru usvojila je Nacrt i Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o prostornom uređenju.

Također, usvojeni su Prijedlog zakona o slatkovodnom ribarstvu HNK-a, Nacrt zakona o morskom ribarstvu, Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o socijalnoj pomoći i Nacrt zakona o radu.

Na sjednici je Vlada donijela Uredbu o postupku dodjele koncesija, Uredbu o naknadi troškova upravnog postupka, Izvještaj o izvršenju Proračuna HNK-a za razdoblje 1.1.-30.9.2013. godine i Informaciju Ministarstva prometa i veza o izradi daljinara s minimalnim vremenima vožnje na cestama HNK-a.

Vlada je donijela i više odluka, između ostalih, Odluku o izmjeni Odluke o davanju saglasnosti na Statut Fonda za zaštitu okoliša HNK-a, Odluku o načinu implementiranja sredstava osiguranih od naknada za obavljanje tehničkih pregleda vozila za 2013. godinu i Odluku o utvrđivanju konačnog prijedloga kandidata za članove Nadzornog odbora JP Šumsko-gospodarskog društva "Šume Hercegovačko-neretvanske" d.o.o. Mostar.

Vlada je na sjednici razmotrila inicijativu ministra gospodarstva za donošenje propisa kojim će se urediti oblast strateških ulaganja od interesa za HNK-e, zatim Izvještaj Ministarstva gospodarstva o problemima gospodarstvenika HNK-a, Informaciju o stanju poduzetništva i obrta na području HNK-a u 2012. godini, Informaciju o održanom okruglom stolu pod nazivom "Upisne kvote, usklađenost obrazovanja s potrebama gospodarstva" te zaključak o održavanju tematske sjednice Vlade o stanju u gospodarstvu.

Vlada je donijela i Odluku o načinu utvrđivanja, načinu i rokovima plaćanja koncesijske naknade za eksploatiranje mineralne sirovine na području HNK-a, te odluke o načinu utvrđivanja i rokovima plaćanja koncesijske naknade za korištenje poljoprivrednog zemljišta u državnom vlasništvu na području HNK-a, za dodjelu koncesija na vodama i vodnom dobru u HNK-u i za dodjelu koncesija na lovišta u HNK-u.

Vlada je na sjednici prihvatila Informaciju o najezdi gubara na području HNK-a, osobito na prostoru općina Prozor-Rama, Konjic i Jablanica, s prijedlogom mjera za suzbijanje ovoga štetnika, te donijela Rješenje o imenovanju koordinacijskog tima za njegovo suzbijanje.

"Također, na sjednici je usvojen Izvještaj o radu Kantonalnog štaba civilne zaštite za 2013. godinu, te informacija Ministarstva pravosuđa, uprave i lokalne samouprave o aktivnostima u vezi s projektom rekonstrukcije IV OŠ u Mostaru u kojoj će biti smješten Općinski sud u Mostaru", saopćeno je iz Vlade HNK-a.