BiH
0

Na sjednici Vlade FBiH sudjelovala 33 učenika

FENA
U sklopu projekta "Tinejdžer, jedan dan direktor, ministar, premijer, lider u F BiH", danas je u Mostaru održana 3. izvanredna sjednica Vlade Federacije BiH na kojoj su sudjelovala i 33 učenika koji su prije dva dana obavljali dužnosti direktora, ministara i premijera u Vladi F BiH i 16. velikih bh. tvrtki.

Učenici su tom prigodom premijeru Vlade Federacije BiH Nedžadu Brankoviću i ministrima iznijeli svoja iskustva koja su stekli tijekom obnašanja spomenutih dužnosti, a nakon sjednice federalni premijer Branković i federalna ministrica obrazovanja i znanosti Meliha Alić uručili su im certifikate.

Ujedno su premijer i ministrica s predsjednicom nevladine organizacije "Djeca stupovi svijeta" Fatimom Hukić potpisali Memorandum sporazumijevanja čime ova manifestacija prerasta u tradicionalnu.

Motiv Vlade Federacije BiH je podržati ovaj projekt kako bi mladima pomogli da vide kako funkcionira vlast te da sami uvide koje odgovornosti i dužnosti imaju čelnici tvrtki i institucija vlasti, kazao je premijer Branković, poručivši mladima da trebaju imati ambiciju da budu političari kako bi mogli osigurati još bolju budućnost ove države.

"Mi ćemo sve uraditi da vam državu predamo što kvalitetniju, a vi kada budete vodili ovu državu to trebate isto učiniti svojim nasljednicima", poručio je učenicima federalni premijer.

Zahvaljujući se premijeru i Vladi što su im omogućili da jedan dan budu lideri u Federaciji BiH, učenica Druge gimnazije u Sarajevu Azra Numanović, koja je na jedan dan obnašala dužnost federalne premijerke, istaknula je da je za nju to bilo neponovljivo iskustvo te da je uvidjela da politika ima i ljudsko lice.

Inače, Vlada F BiH bila je pokrovitelj projekta "Tinejdžer, jedan dan direktor, ministar, premijer, lider u F BiH", a organizirala ga je nevladina organizacija "Djeca stupovi svijeta".