BiH
146

Na sigurnom jedna od dvije osobe zarobljene u snježnoj oluji kod Glamoča

Klix.ba
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Jedna osoba koja je ostala zarobljena u snježnoj oluju na području naselja Odžak kod Glamoča nalazi se na sigurnom dok službe i dalje pokušavaju uz pomoć specijalne grtalice da dođu do druge osobe.

Iz Gorske službe spašavanja Kantona 10 kazali su nam kako se na terenu nalazi ukupno osam pripadnika Gorske službe i četiri specijalna policajca.

"U međuvremenu smo saznali da se jedna osoba uspjela probiti do naselja i da se spustila do prvih kuća. Druga osoba je ostala blokirana u improvizovanom skloništu", kažu iz GSS-a K10.

Tim za spašavanje nastavio je da se probija prema zarobljenoj osobi pri tome koristeći specijalnu grtalicu zbog velikog snijega.

"Najvjerovatnije da će to sve biti u redu. GSS u kompletnoj BiH stavio je sve službe u pripravnost počevši od Sarajeva, Srebrenika, Mostara i svih ostalih. Ako nam jave kolege iz Livna da im je potrebna pomoć krenut ćemo noćas, ali mislim da za tim neće biti potrebe", rekli su iz GSS-a.

Podsjećamo, Federalna uprava civilne zaštite dobila je danas u 17:30 sati dojavu iz Općine Glamoč o velikoj snježnoj oluji u kojoj su se našle dvije osobe i stado od oko 50 ovaca.