Granična policija
0

Na sarajevskom aerodromu od početka godine oduzeto 15 krivotvorenih dokumenata

FENA
Pripadnici Granične policije BiH na Međunarodnom aerodromu Sarajevo od 1. januara do 9. februara oduzeli su 15 krivotvorenih dokumenata, saopćila je u petak Granična policija BiH.

U najvećem broju slučajeva krivotvoreni dokumenti otkriveni su kod osoba koje su teritorij BiH željele koristiti za ilegalan prelazak u Hrvatsku.

Službenici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo na letu iz Istanbula u petak nisu dozvolili ulazak u BiH dvojici državljana Republike Turske, nakon što su prilikom pregleda njihovog prtljaga, otkrili po dvije krivotvorene lične iskaznice i vozačke dozvole Bugarske.

Krivotvoreni dokumenti privremeno su oduzeti, a državljani Turske narednim letom bit će vraćeni u Istanbul.

Istog dana, pripadnici Jedinice granične policije Dobrljin na Međunarodnom graničnom prijelazu Kostajnica uhapsili su tridesetjednogodišnjeg državljanina BiH R. M.

Utvrđeno je da ga potražuje Osnovni sud u Novom Gradu radi upućivanja na izdržavanje kazne zatvora zbog izvršenja kaznenog djela "teška krađa" te je predan službenicima Sudske policije Prijedor.

Prethodno je na MGP Orašje, prilikom ulaska u BiH, uhićen tridesettrogodišnji državljanin BiH Č. M. kojega potražuje Općinski sud u Gradačcu zbog upućivanja na izdržavanje kazne zatvora.

Predan je pripadnicima Sudske policije Odžak, navodi se u izvještaju.