KJKP RAD
0

Na sarajevskim ulicama 45 specijalnih vozila čisti snijeg

Sarajevo-x.com
Snijeg u Sarajevu (Foto: Almir Panjeta, Sarajevo-x.com)
Snijeg u Sarajevu (Foto: Almir Panjeta, Sarajevo-x.com)
Zimska služba KJKP "Rad" od ranih jutarnjih sati radi maksimalnim kapacitetom sa posebnom mehanizacijom na čišćenju ulica od snijega i sprječavanju poledice. Na ceste je izašlo 45 specijalnih vozila, izjavio je za Sarajevo-x.com portparol preduzeća "Rad" Ahmed Đipa.

Prioritet Zimske službe je održavanje prohodnost ulica prvog i drugog prioriteta, gdje je saobraćaj intenzivan i gdje se kreću vozila Gradskog saobraćajnog preduzeća.

Ekipe rade punom parom i na sprječavanju poledice do koje je došlo zbog niskih temperatura tokom noći. Rad službe jedino je otežan u padinskim dijelovima Sarajeva.

Zbog snježnih padavina tokom prethodne noći i u Banjoj Luci ekipa Zimske službe radi intenzivno i u punom kapacitetu na održavanju prohodnosti ulica. Iz službe najavljuju da će cijeli dan pratiti situaciju i držati je pod kontrolom.

Iz Hidrometeorološkog zavoda BiH i RS-a javljaju da će se snježne padavine nastaviti i tokom dana, a najviša dnevna temperatura će biti od -7 do -3, na jugu do 3 stepena Celzijusa.