Moguće izmjene
37

Na sarajevski aerodrom danas će sletjeti samo četiri aviona

L. K.
Foto: F. K./Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
Posljednjih nekoliko dana bilježi se velika redukcija avioprometa te sve više aviokompanija obustavlja letove prema Sarajevu radi prevencije širenja koronavirusa. Danas su, kao i jučer, planirana četiri dolazna i odlazna leta.

Na sarajevski aerodrom danas će sletjeti svega četiri aviona, objašnjava glasnogovornica aerodroma Sanja Bagarić.

"Prvi koji očekujemo je avion iz Istanbula, zatim Dohe, Stokholma i Zagreba, a planirani su i povratni letovi za te destinacije. Inače, bilo je planirano 13 dolaznih i 13 odlaznih letova", kaže Bagarić.

Naglašava kako je uprava aerodroma poduzela sve predviđene mjere kako bi smanjila izloženost i mogućnost prijenosa oboljenja, te su, prije svega, zaštitili svoje uposlenike, kolege iz drugih organizacija, kao i putnike i posjetitelje.

"U stalnom smo kontaktu sa svim nadležnim institucijama te se redovno provode mjere dezinfekcije prostora i vozila kojima se prevoze putnici. Vrijedi naglasiti i da je u svrhu prevencije širenja koronavirusa od jučer u zgradu Terminala dozvoljen ulazak samo putnicima i zaposlenicima Međunarodnog aerodroma Sarajevo te zaposlenicima drugih poslovnih subjekata i institucija koje posluju na aerodromu. Dakle, sve one koji čekaju nekoga molimo da se zadrže na parkingu aerodroma", govori Bagarić.

Bagarić je na koncu iskoristila priliku da zahvali svim zaposlenicima aerodroma, kao i zaposlenicima drugih organizacija koje djeluju na aerodromu, na posvećenosti, hrabrosti i angažmanu: "U svakodnevnom su kontaktu s putnicima, njihov je angažman sada značajniji nego ikad".

S obzirom na to da se situacija u vezi s letovima konstantno mijenja, uprava Međunarodnog aerodroma Sarajevo moli putnike da prije puta kontaktiraju aviokompaniju kojom namjeravaju letjeti, odnosno konzulate zemalja u koje putuju.