U Hotelu Evropa
0

Na sajmu obrazovanja "Study expo" studenti će moći saznati sve o mogućnosti studiranja u Evropi i SAD-u

S.H.P.
Tradicionalni sajam obrazovanja "Study expo”, koji organizuje Via Academica bit će održan u srijedu u Hotelu Evropa u Sarajevu, u terminu od 15:00 do 20:00 sati. Na sajmu će se predstaviti veliki broj univerziteta i koledža sa kampusima širom Evrope i Sjedinjenih Američkih Država.

Ovi univerziteti i koledži pokrivaju programe i oblasti studiranja kao što su savjetodavna psihologija, menadžment, strateške i medijske komunikacije, međunarodni odnosi, ekonomija itd.

I ove godine na sajam dolaze predstavnici škola i univerziteta iz Austrije, Italije, Švicarske, Holandije, Bugarske, Grčke, Velike Britanije, Španije, SAD i drugih zemalja. Posebnu atrakciju predstavlja univerzitet Webster sa kampusom u Beču, koji sa svojom dvostrukom akreditacijom, osigurava dvije diplome iz SAD-a i Austrije, i koje su priznate svuda u svijetu.

Osim bitnih informacija o uslovima za upis, posjetioci će imati priliku da se informišu o proceduri za dobijanje studentske vize, studentskom životu, radu toku i nakon studiranja i različitim kulturama i načinima života širom svijeta.

Svi prisutni na sajmu će imati priliku upoznati predstavnike univerziteta te pitati sve što ih zanima. Uz brošure, prezentacije univerziteta, fotografije i iskustva studenata moći će saznati sve o pogodnostima koje ih očekuju ukoliko se prijave na programe nekih od partnerskih univerziteta.