|

Na sajmovima “M;edicop” i “Info” oko 120 izlagača

Na sajmovima “M;edicop” i “Info” oko 120 izlagača
0
F
FENA
22.10.2007. u 12:42
0
komentara
0

dijeljenja
Na sajmovima “M;edicop” i “Info” oko 120 izlagača
U organizaciji Sarajevskog sajma u Centru Skenderija će od 23. do 26. oktobra biti održan 10. međunarodni sajam medicine i medicinske opreme – “Medicop 2007.” i 10. međunarodni sajam informacionih tehnologija i telekomunikacija – "Info2007.".
“Medicop” je jedina specijalizirana manifestacija na prostoru BiH za prezentiranje medicinskih, laboratorijskih, farmaceutskih, stomatoloških i optičkih proizvoda, opreme i usluga, a predstavlja i stručno-edukativnu manifestaciju tokom koje se održavaju predavanja, kongresi, simpoziji i okrugli stolovi o aktuelnim temama iz tih oblasti.

Ove godine na sajmu “Medicop”, direktno ili putem zastupnika, na oko 5.130 kvadratnih metara izložbenog prostora, predstavit će se oko 100 kompanija iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Turske, Italije, Mađarske, Danske, Švedske , Njemačke Holandije, Češke, Francuske, SAD-a, Tajvana, Indije i Kine.

Na ovoj manifestaciji, prema riječima šefa Sarajevskog sajma Murisa Pozderca, tokom proteklih 10 godina svoje proizvode i usluge je predstavilo više od 1.500 kompanija iz zemlje i inozemstva, dok je zabilježeno oko 50.000 posjeta zdravstvenih radnika, stručnjaka i poslovnih ljudi.

Na sajmu “Info 2007.”, koji je također manifestacija međunarodnog karaktera, bit će predstavljena najnovija ponuda softverskih i hardverskih rješenja, internet usluga i kapaciteta, te računarske opreme.

Također bit će održane prezentacije primjene digitalnog potpisa, e-comerca i e-udaljenog učenja i stručna savjetovanja o aktuelnim temama iz navedenih oblasti, a predstavit će se oko 20-ak kompanija.

Svečano otvaranje oba sajma održat će se 23. oktobra u 11.00 sati.

Za posjetioce sajmovi će biti otvoreni od 10.00 do 18.00 sati, a cijena ulaznice je dvije KM.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.