BiH
0

Na sajam "Dobojexpo 2007" prijavljeno više od stotinu izlagača

FENA
Za 11. međunarodni sajam malih i srednjih preduzeća, preduzetništva i firmi u osnivanju "Dobojexpo 2007", koji će biti održan u Doboju od 3. do 6. oktobra, dosad su se prijavila 102 izlagača, a očekuju se još prijava.

Programom sajma "Dobojexpo 2007", pored predstavljanja proizvoda, susreta privrednika i poslovnih ljudi, predviđeno je otvaranje izložbe fotografija, te održavanje dva okruglog stola i tri stručna predavanja.

Tako će prvog sajamskog dana, 3.oktobra biti otvorena izložba fotografija "Dobojska slikovnica", a održaće se i okrugli sto o temi "Obrazovanje za preduzetništvo".

Drugog dana biće predstavljeni "Razvojni program Vlade RS-a od 2007. do 2010. godine za mala i srednja preduzeća" i program "Automatizacija poslovanja u preduzećima", te potpisan sporazum o poslovnoj saradnji između regionalnih zanatsko-preduzetničkih komora Bijeljine i Doboja.

Treći dan predviđen je za predstavljanje sajamskih izlagača i "EUTAK" programa, te održavanje okruglih stolova o temama "Izgradnja preduzetničke infrastrukture" i "Upravljanje kvalitetom za mala i srednja preduzeća", a posljednjeg dana sajma predviđeno je druženje izlagača i dodjela priznanja.

Za održavanje okruglih stolova i predavanja predviđeni su stručni timovi Ministarstva privrede, energetike i razvoja RS-a, Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća, Privredne komore regije Bijeljina i Doboj, te organizacije "EUTAK" iz Banjaluke i preduzeća za informatičke tehnologije "King" iz Doboja.

Prema podacima sajamske informativne službe, na predhodnih deset sajmova učestvovalo je ukupno 944 izlagača, od čega 154 iz inostranstva, koji su predstavili 39.289 proizvoda, uspostavili 1.470 poslovnih dogovara, te potpisaili 588 ugovora o poslovnoj saradnji i 193 kupoprodajna ugovora. Na sajmovima je bilo 86.926 posjetilaca.

Generalni pokrovitelj sajma je Vlada RS-a, organizatori Privredna komora regije Doboj, Zanatsko-preduzetnička komora regije Doboj i opština Doboj, a suorganizatori Republička agencija za razvoj malih i srednjih predzeća iz Banjaluke i Opštinska agencija za razvoj malih i sredih preduzeća Doboj.