Velike gužve
376

Na raskrsnici kod Vogošćanske petlje gradit će se kružni tok

Klix.ba
Na zahtjev JP Ceste Federacije BiH na posljednjoj održanoj sjednici Općinskog vijeća Vogošća usvojena je Odluka kojom se utvrđuje da je od javnog interesa izvođenje radova na rekonstrukciji raskrsnice na cesti M18 u kružni tok.

S obzirom na velike probleme koje građanima uzrokuju svakodnevne saobraćajne  gužve na izlazu odnosno ulazu u Vogošću, u Općini Vogošća se provode aktivnosti kako bi se taj problem riješio. U skladu sa tim planirana je izgradnja četiri kružne raskrsnice. Jedna od njih, na koju se odnosi Odluka o utvrđivanju javnog interesa je u blizini mosta preko rijeke Bosne u Donjoj Vogošći, na lokaciji Vogošćanske petlje.

Odlukom se utvrđuje da je JP Ceste Federacije BiH korisnik potpune eksproprijacije radi izvođenja radova na rekonstrukciji raskrsnice na cesti  M18 u kružnu raskrsnicu. Veći dio zemljišta koji je potrebno izuzeti radi izgradnje  kružnog toka u vlasništvu je Općine Vogošća.

Rješavanje saobraćajnih gužvi od velike je važnosti za građane Vogošće. Trenutno stanje uzrokuje mnogo problema u normalnom funkcionisanju svakodnevnog života građana a povećava se i zagađenost zraka u gradu.