BiH
0

Na putu Maglaj-Doboj se prevrnuo kamion, saobraćaj obustavljen

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Zbog prevrtanja teretnog vozila potpuno je obustavljen saobraćaj na magistralnom putu M-17 Maglaj-Doboj kod mjesta Karuše.

U ostalim krajevima naše zemlje saobraća se bez vanrednih ograničenja uz povoljne uvjete za vožnju.

Vozače upozoravamo na učestale odrone. Zbog opasnosti od daljnjeg obrušavanja zemlje i kamenja na kolovoz na regionalnom putu R-413 Skender Vakuf-Vitovlje i dalje se saobraća jednom trakom.

Na dionicama sa aktuelnim radovima saobraća se usporeno, a izdvajamo magistralne puteve: Bugojno-Donji Vakuf-Jajce, Srednje-Olovo, Maglaj-Žepče i Posušje-Široki Brijeg.

Zbog sanacije mosta u mjestu Dobrinje obustavljen je saobraćaj na dionici regionalnog puta R-445 Kakanj-Visoko. Putnička vozila koriste lokalnu obilaznicu, dok teretna vozila saobraćaju autoputem A-1.

Povodom održavanja 10 UNESCO Samita predsjednika zemalja jugoistočne Evrope, večeras do ponoći zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija na području Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Na GP Bosanski Brod na prelazak granice u oba smijera čeka se oko 20 minuta, a na GP Bosanska Gradiška na izlazu iz naše zemlje oko pola sata. Na GP Izačić iz naše zemlje izlazi se u dvije trake, a na GP Velika Kladuša u tri. Zadržavanja na ova dva granična prijelaza su od 20 minuta do pola sata, saopćeno je iz BIHAMK-a.