|

Na putevima u višim planinskim predjelima u BiH ima ugaženog snijega

Na putevima u višim planinskim predjelima u BiH ima ugaženog snijega
6
F
FENA
8.1.2017. u 14:52
7
komentara
6

dijeljenja
Na putevima u višim planinskim predjelima u BiH ima ugaženog snijega
Izrazito niske temperature mjestimično stvaraju poledicu na kolovozu te se vozači pozivaju na pojačan oprez jer iako se ekipe putnih službi nalaze na terenu zbog niskih temperatura usporeno je djelovanje posipnog materijala.
Ugaženog snijega na kolovozu ima na dionicama u višim planinskim predjelima, a posebno se izdvajaju putni pravci Kupres-Tomislavgrad, Livno-Tomislavgrad, Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad, Ključ-Bosanski Petrovac-Bihać i Bosanski Petrovac-Drvar, gdje jak vjetar stvara sniježne nanose.

Na mjestimično jake udare vjetra, upozorava se i u južnim krajevima Bosne i Hercegovine, a iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) vozači su pozvani da voze maksimalno oprezno, kao i da vožnju prilagode uvjetima na putu.

Iz BIHAMK-a se podsjeća da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno za sve kategorije vozila.

Granični prijelaz Deleuša (Bileća-Nikšić) je zatvoren za teretna vozila, a s obzirom da je na području Crne Gore na dionici Šćepan Polje-Plužine-Nikšić zabranjeno kretanje za teretna vozila s prikolicom i šlepere, za ova vozila ne preporučuje se korištenje ni graničnog prijelaza Hum.

Pojačan promet vozila i duža zadržavanja, bilježe se na izlazu iz BiH na graničnim prijelazima Velika Kladuša, Bosanski Brod, Bosanska Gradiška i Donja Gradina, dok na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Radovi na području Hrvatske i dalje su aktuelni na graničnim prijelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, tako da se na ovim prijelazima tokom dana saobraća usporeno, saopćeno je iz BIHAMK-a.
Prijavi grešku


Komentari (7)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...