{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Na proteste pred Vladu FBiH dolazi 2.500 radnika Arcelor Mittala

F
20.6.2008. u 14:09
0
0
Na proteste pred Vladu FBiH dolazi 2.500 radnika Arcelor Mittala
0
Na proteste pred Vladu FBiH dolazi 2.500 radnika Arcelor Mittala
Predstavnici Koordinacije osam industrijskih sindikata Zeničko-dobojskog kantona najavili su danas na pres-konferenciji u prostorijama Sindikata Arcelor Mittal Zenica, da će na protestima zakazanim za 25. juni u 11.55 sati ispred Vlade FBiH učestvovati oko 2.500 članova sindikata iz ZDK-a.
"Ogorčeni smo i nezadovoljni dosadašnjim radom ove vlade FBiH. U FBiH je 25.000 radnika koji nemaju uvezan radni staž", rekao je Jakov Nikić, predsjednik Sindikata metala ZDK-a.

Koordinacija industrijskih sindikata 31. marta dostavila je Vladi FBiH zahtjeve za hitno rješavanje pitanja kao što su usklađivanje najniže brutosatnice s porastom troškova života, povezivanjem radnog staža, pokretanje postupka izmjena i dopuna Zakona o PDV-u radi uvođenja nulte stope, donošenje Zakona o reviziji privatizacije.

"Ništa od ovoga nije ispoštovano, niti je Vlada preduzela bilo kakve aktivnosti na njihovom rješavanju. Da naši prevoznici imaju veće kapacitete sigurno bi se u Sarajevu na protestima okupilo više ljudi nego što ih može doći u 43 autobusa i minibusom, dva kombija i privatnim automobilima", izjavio je Mirnes Isaković, predsjednik Kantonalnog odbora Saveza samostalnih sindikata BiH - ZDK.

Kritike na račun Vlade FBiH iznijeli su i Vehbija Aličić i Islam Imamović, predsjednici Sindikata Industrijskog preduzeća Krivaja iz Zavodovića, odnosno Arcelor Mittal Zenica.

"Ovo nisu samo zahtjevi sindikata i radnika, nego svih građana BiH koji traže efikasniji rad Vlade FBiH", rekao je Islam Imamović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: