BiH
0

Na prijelazima Bosanski Brod i Doljani čeka se do sat vremena

FENA
Povoljni uvjeti za vožnju i pojačan promet vozila prema jugu karakterišu saobraćajnu situaciju u BiH.

Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajaju se putni pravci: Sarajevo-Tuzla, Jezero-Jajce, Bistrik-Lapišnica, Bugojno-Kupres, Lašva-Zenica i Grude-Ljubuški.

Zbog sanacionih radova na mostu u mjestu Dobrinje, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-445 Visoko-Kakanj. Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava na autoput A-1.

Zbog većeg odrona potpuno je obustavljen saobraćaj na regionalnom putu R-418 Prozor-Tomislavgrad (u blizini Varvare). Vozila do 5,5 tona saobraćaju obilaznicom u blizini.

Zbog sanacije mostova na dionici autoputa A-1 Jošanica-Podlugovi, saobraćaj se od naplatnog mjesta Jošanica prema Podlugovima odvija dvosmjerno- jednom kolovoznom trakom (na dužini od 3 km).

I dalje su najveće gužve na graničnim prelazima Bosanski Brod i Doljani čekanja su od 45 minuta do jedan sat.

Svima onima koji namjeravaju ljetovati na Dubrovačkoj regiji preporučuje se korištenje graničnih prijelaza Čepikuće i Ivanica, a onima koji se kreću ka Makarskoj rivijeri i sjevernije, preporučuju se granični prijelazi Zvirići, Bijača, Crveni Grm i Orahovlje.

Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz BIHAMK-a.