{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Na prelazak granice u Doljanima čeka se oko pola sata

F
27.8.2010. u 16:39
0
0
Na prelazak granice u Doljanima čeka se oko pola sata
0
Na prelazak granice u Doljanima čeka se oko pola sata
Granični prelaz Doljani (Foto: Sarajevo-x.com)
Prohodnost većine putnih pravaca u BiH je zadovoljavajuća i saobraćaj se odvija bez vanrednih ograničenja.
Zbog radova na rekonstrukciji mostova, obustavljen je saobraćaj na lokalitetu Plandišta na putnom pravcu Sarajevo-Hadžići i u Topčić-polju na putnom pravcu Zenica-Žepče. Za vrijeme izvođenja radova vozila se usmjeravaju na obilazne pravce.

Zbog izvođenja neophodnih radova na mostu preko Brloškog potoka na dionici magistralnog puta M-18 Kladanj-Stupari, saobraćaj se od danas pa do 15.09. odvija obilaznicom u neposrednoj blizini mosta. Na magistralnom putu M-4.2 Cazin-Srbljani izvode se neophodni sanacioni radovi u mjestu Gnjilovac, zbog čega se na ovoj lokaciji saobraća jednom trakom.

Od ostalih dionica sa aktuelnim radovima iz BIHAMK-a izdvajaju puteve: M-17 Blažuj-Hadžići, M-5 Sarajevo-Lapišnica Jošanica-Stup-Aerodrom-Kula, A-1 Podlugovi-Jošanica, M-18 Olovo-Kladanj, Resanovci-Bosansko Grahovo-Strmica, M-14.1 Bijeljina-Šepak, M-4 Kotor Varoš-Maslovare, kao i magistralni put M-14.1 prolaz kroz Gradačac.

Za sutra (28.08.) je najavljen početak radova na asfaltiranju na magistralnom putu M-5 Jošanica-Stup (Sarajevo), zbog čega će do 02. septembra saobraćaj na ovoj dionici biti potpuno obustavljen. Alternativni pravci su Jošanica-Vogošća-Sarajevo i Blažuj-Kiseljak-Visoko.

Na graničnom prijelazu Doljani na izlaz iz BiH čeka se oko pola sata, dok na ostalim graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja pri prelasku granice.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: