BiH
0

Na prelazak granice u Doljanima čeka se oko pola sata

FENA
Granični prelaz Doljani (Foto: Sarajevo-x.com)
Granični prelaz Doljani (Foto: Sarajevo-x.com)
Prohodnost većine putnih pravaca u BiH je zadovoljavajuća i saobraćaj se odvija bez vanrednih ograničenja.

Zbog radova na rekonstrukciji mostova, obustavljen je saobraćaj na lokalitetu Plandišta na putnom pravcu Sarajevo-Hadžići i u Topčić-polju na putnom pravcu Zenica-Žepče. Za vrijeme izvođenja radova vozila se usmjeravaju na obilazne pravce.

Zbog izvođenja neophodnih radova na mostu preko Brloškog potoka na dionici magistralnog puta M-18 Kladanj-Stupari, saobraćaj se od danas pa do 15.09. odvija obilaznicom u neposrednoj blizini mosta. Na magistralnom putu M-4.2 Cazin-Srbljani izvode se neophodni sanacioni radovi u mjestu Gnjilovac, zbog čega se na ovoj lokaciji saobraća jednom trakom.

Od ostalih dionica sa aktuelnim radovima iz BIHAMK-a izdvajaju puteve: M-17 Blažuj-Hadžići, M-5 Sarajevo-Lapišnica Jošanica-Stup-Aerodrom-Kula, A-1 Podlugovi-Jošanica, M-18 Olovo-Kladanj, Resanovci-Bosansko Grahovo-Strmica, M-14.1 Bijeljina-Šepak, M-4 Kotor Varoš-Maslovare, kao i magistralni put M-14.1 prolaz kroz Gradačac.

Za sutra (28.08.) je najavljen početak radova na asfaltiranju na magistralnom putu M-5 Jošanica-Stup (Sarajevo), zbog čega će do 02. septembra saobraćaj na ovoj dionici biti potpuno obustavljen. Alternativni pravci su Jošanica-Vogošća-Sarajevo i Blažuj-Kiseljak-Visoko.

Na graničnom prijelazu Doljani na izlaz iz BiH čeka se oko pola sata, dok na ostalim graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja pri prelasku granice.