Malo prije sjednice
219

Na poziv SDA odazvao se samo PMP: Ko ne glasa za Guzina, direktno je za HDZ

R. D.
Šerif Špago
Šerif Špago
Pozivu Koalicije za Mostar na pregovore o formiranju šire programske koalicije odazvali su se samo predstavnici Prve mostarske partije (PMP), a još jednom je odaslan poziv Bh. bloku da podrži Zlatka Guzina u kandidaturi za graonačelnika Mostara.

Šerif Špago iz SDA je poslije sastanka kazao kako su se njihove nade zasnivale na izbornom rezultatu da 18 vijećnika imaju Koalicija za Mostar i Bh. blok.

"Sada se potura priča o odnosu 17:17, što nije tačno. Odnos je 18:17. Često Bh. blok spinuje da SDA ima dogovor s HDZ-om, nek nas demantuju iz Bh. bloka glasajući za Guzina. Naš je stav da oni koji ne budu danas glasali za Guzina imaju dogovor s HDZ-om", izjavio je Špago.

Lider PMP-a Semir Drljević Lovac kazao je da su se predstavnici njegove stranke danas odazvali jer su se odazvali i kad je Bh. blok zvao na sličan sastanak.

"Imamo ružne scene jer nije direktno postavljen izbor gradonačelnika. Mi smo Zalihićevom kandidaturom pokušali napraviti preokret, ali nismo dobili priliku da kroz usaglašavanje dođemo do nečeg konkretnog. Bez obzira na to šta bude danas, ostat će neugodan utisak", kazao je.

Šteta što ostali nisu došli, dodao je Drljević te kazao kako je sa Špagom više komšijski porazgovao, nego što je nešto politički dogovorio.

Na poziv se nisu odazvali predstavnici Naše stranke kazavši kako se o takvim temama ne može razgovarati nekoliko sati pred važnu sjednicu, a iz SDP-a su poslali listu uvjeta.