|

Na području Vlasenice pronađeni skeletni ostaci

Na području Vlasenice pronađeni skeletni ostaci
0
S
SRNA
6.11.2013. u 15:32
0
komentara
0

dijeljenja
Na području Vlasenice pronađeni skeletni ostaci Foto: Ilustracija
Na dvije lokacije u opštini Vlasenica izvršena je ekshumacija prilikom koje su pronađeni skeletni ostaci žrtava iz proteklog rata.
Na lokaciji Dolovi-Džamdžić pronađeni su fragmenti izlomljenih kostiju jedne lobanje, a na lokaciji Durakovići pronađena je jedna kost, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Pronađeni ostaci bit će prebačeni u Komemorativni centar Tuzla, gdje će biti uzeti uzorci za DNK analizu radi utvrđivanja identiteta žrtava. DNK nalaz ovih tijela radit će se u laboratoriji Međunarodne komisije za nestala lica (ICMO).

Izvršenom ekshumacijom rukovodio je istražilac Tužilaštva BiH, koji je po instrukcijama tužioca koordinisao rad policijskih, forenzičkih i drugih ovlaštenih lica koja su vršila proces ekshumacije.

Procesu ekshumacije su prisustvovali predstavnici Instituta za nestala lica BiH, predstavnici Policijske stanice Vlasenica, ljekar sudske medicine, radnici Komemorativnog centra Tuzla i istražilac Tužilaštva BiH.

Tužilaštvo BiH, zajedno sa institucijama koje su uključene u proces traženja nestalih lica u BiH, nastavlja aktivnosti na procesu ekshumacija i traženja nestalih u svim krajevima BiH.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.